Ondernemers praten over de toekomst Groote Lindt

19 februari 2016
Ondernemers praten over de toekomst Groote Lindt

ZWIJNDRECHT -  Op 16 februari kwamen ondernemers van bedrijventerrein Groote Lindt bijeen om van gedachten te wisselen over de toekomst van Groote Lindt. Aanleiding hiervoor was de Concept Toekomstvisie Groote Lindt, die tot stand is gekomen op basis van interviews met ondernemers.

Toekomstvisie Groote Lindt
Het doel van de toekomstvisie is om de huidige positionering van het terrein, de economische ontwikkelingen en actuele kwesties in samenhang te bekijken, keuzes te maken en gezamenlijk te komen tot een toekomstbeeld voor Groote Lindt. Tijdens de bijeenkomst werd getoetst of de informatie uit de gesprekken met ondernemers voldoende is verwerkt, werd gezamenlijk nagedacht hoe de visie te verbeteren en vooral te focussen hoe deze visie samen tot uitvoering kan worden gebracht.

Tafelgesprakken
De avond ging van start met een feestelijk moment waarbij werd stilgestaan bij de verlenging van Bedrijven Investeringzone (BIZ) Groote Lindt. Dit betekent bijvoorbeeld dat ondernemers via de BIZ Groote Lindt zaken als camerabeveiliging en surveillance zelf oppakken. De initiatiefnemers van de BIZ Groote Lindt werden in het zonnetje gezet vanwege hun grote inzet voor de verlenging van de BIZ Groote Lindt.

Thematafels
Na een toelichting op de visie ging men aan verschillende tafels in op specifieke onderwerpen, zoals de spoorwegaftakkingen, duurzame energie, bereikbaarheid en samenwerking omtrent de uitvoering van de visie.

Veel ondernemers hadden aandacht voor de thematafel waaraan de nieuwe geluidverkavelingskaart werd besproken. Dit is belangrijk voor alle bedrijven op het bedrijventerrein, omdat hierin staat aangegeven hoeveel geluid zij mogen produceren. Rond dit thema zal dan ook op korte termijn een aparte vervolgbijeenkomst worden georganiseerd om dieper in te gaan op dit onderwerp.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.