Korfbalarm weekend voor Albatros

22 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Korfbalarm weekend voor Albatros

ZWIJNDRECHT -  Slechts negen wedstrijden van Albatroskant afgelopen zaterdag onder meer door twee late afgezegde korfbalpartijen. Vijf teams mochten thuis spelen en vier teams kwamen uit in actie.

E1 speelde met een sterk gewijzigd team tegen het sterke DeetosSnel E1 en verloor dik waardoor de titel nu in gevaar komt. E5 klopte Ventura Sport E3 met 10-0 en heeft de vorm helemaal te pakken, maar E3 verspeelde haar laatste kansen door een 7-6 nederlaag bij DeetosSnel E4 met 7-6.

B4 toonde veel inzet in de wedstrijd tegen koploper Emergo B1, maar verloor toch ruim: 4-13. D5 klopte DSO D2 met 3-4 onder meer dankzij drie fraaie doelpunten van Nola.

Mooie overwinningen voor senioren 8 dat Merwede 7 met 10-11 aftroefde en voor A3 dat staartploeg Scheldevogels A1 met maar liefst 21-9 afdroogde. Na een prima start verscheen er al snel een voorsprong op het scorebord, maar de 7-5 tussenstand bleef zeker 10 minuten lang op het scorebord. De 8-5 uit een vrij bal van Geert-Leendert zorgde net voor rust toch voor een comfortabele voorsprong en in de tweede helft was het verzet van de ploeg uit Bergen op Zoom snel gebroken. De Albatrosdames en met name Renske wisten de korf regelmatig doeltreffend te vinden en boden het publiek een prima tweede helft.

Albatros 5 stevent recht op het kampioenschap af. In de eerste helft verliep het scoren nog stroef, maar bleef de ploeg verdedigend goed overeind. Na rust scoorde de thuisploeg onder leiding van aanvoerder Danny makkelijker en werd er een prima 16-9 overwinning op ACKC 4 geboekt.

De ploeg uit Almkerk is op 5 maart opnieuw de tegenstander en bij winst kan Albatros de titel niet meer ontgaan.

Er werden deze week ook twee inhaalwedstrijden gespeeld. A2 klopte ADO A1 met 19-17 , maar het 4e kon het niet bolwerken tegen DSO 3 (17-20).

Deze week wordt er sporadisch getraind en is er ruimte voor wat onderlinge partijtjes. Op zaterdag 27 februari is er opnieuw een klein programma met slechts tien wedstrijden voor Albatrosteams.

De spanning loopt wel op voor D1 dat op dinsdag 1 maart de bekerfinale van de Zuid-Holland Korfbalcup speelt tegen ONDO D1, aanvang 19:00 uur in de Ten Donckhal in Ridderkerk.

Fotobijschrift: D1 speelt op dinsdag 1 maart de finale om de ZuidHolland Korfbalcup

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.