Turners op weg naar de Olympische spelen

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Turners op weg naar de Olympische spelen

ZWIJNDRECHT - Anthony van Assche, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Frank Rijken en Karl Kosztka, allen lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, gaan een zeer spannende tijd tegemoet. Allen zijn nog in de race voor een plekje in de nationale ploeg die deel zal nemen aan het zeer belangrijke testevent van 15 t/m 19 april a.s . in Rio de Janeiro – Brazilië. Het testevent is de laatst te nemen hobbel op weg naar de Olympische Spelen.

Ter voorbereiding staan de komende weken  een aantal internationale wedstrijden op het programma.

Op 5 maart a.s. vindt in Nijverdal een interlandwedstrijd met Spanje plaats. Alle O & O-Oranje-mannen zullen hieraan deelnemen.

In het weekend van 18 t/m 20 maart nemen Anthony van Assche, Frank Rijken en Karl Kosztka in Stuttgart (Duitsland) deel aan de Team Challenge DTB. Bart Deurloo en Boudewijn de Vries komen dat weekend in actie in de competitiefinale van de Franse turnbond.

De interland met Frankrijk op 2 april in Waddinxveen is het laatste internationale treffen. 

Alle wedstrijdresultaten zullen mede bepalend zijn voor de samenstelling van het Oranjeteam dat Nederland zal vertegenwoordigen bij het testevent.

Het programma van het testevent is inmiddels bekend. De Oranjemannen zullen op 16 april van 18.30 tot 20.00 uur in de 3de subdivisie de strijd aanbinden voor het bemachtigen van het felbegeerde startbewijs voor deelname als team aan de Olympische Spelen. Hun tegenstanders zijn de equipes van Duitsland, Canada, Roemenië, Spanje, Frankrijk, Oekraïne en België.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.