Pelikaan verliest derby van VVGZ

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest derby van VVGZ

ZWIJNDRECHT - Vooraf waren de statistieken nog in het voordeel van Pelikaan, maar door de 4-0 nederlaag zijn deze nu omgedraaid ten gunste van VVGZ…

Pelikaan begon goed aan de wedstrijd en had een licht overwicht maar na een minuut of tien draaide VVGZ de rollen om en werd steeds sterker. Dat resulteerde na 20 minuten in de 1-0. De aanvoerder was mee naar voren gekomen en kon een voorzet geheel vrijstaand inkoppen. Toch beet Pelikaan ook van zich af, 5 minuten na de 1-0 kreeg Pelikaan een corner en de afvallende bal werd overgeschoten door Lerry Overgaauw. In de 35e minuut ontstond er een scrimmage in het doelgebied van Pelikaan doordat in eerste instantie de tot dat moment foutloos keepende Cas Hagman een effectvolle stuiterbal losliet en er een flipperkast-situatie ontstond.

De scheidsrechter meende gezien te hebben dat er aan een VVGZ-shirtje werd getrokken en gaf een penalty. Die werd onberispelijk ingeschoten: 2-0. Maar ook nu weer rechtte de Pelikaan de rug. Vlak na die penalty schoot Jordy van Buren de bal net voorlangs en datzelfde deed Anouar Saïd op slag van rust ook maar het was niet geheel duidelijk of dit nu een schot of een voorzet was. In de blessuretijd schoot Jesper Nossent een vrije trap net over de lat.

Om nog wat van de wedstrijd te maken was het zaak in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken en Pelikaan probeerde dat ook wel. In de 48e minuut werd er een kopbal van Jesse de Raad van de lijn gehaald en even later kopte de ingevallen Marvin Hooplot te zacht in waardoor de keeper makkelijk de bal tegen kon houden. Ook bij Pelikaan werd door Thomas de Boer een bal van de lijn gehaald. Het spel golfde heen en weer doordat Pelikaan de aanval zocht en VVGZ op de counter speelde. Na een goede aanval van Pelikaan schoot Marvin Hooplot de bal net naast. Pelikaan stond daarna niet goed opgesteld en VVGZ profiteerde daarvan in de tegenaanval en besliste de wedstrijd: 3-0. Nadat Jordy van Buren uit een voorzet van Jesper Nossent de bal overschoot werd de eindstand door VVGZ op 4-0 gezet.

Al met al kan je spreken van een terechte en verdiende overwinning van VVGZ. Pelikaan legde het af tegen de wilskracht van VVGZ die veel meer de wil toonde om de wedstrijd te willen winnen. Dat uitte zich o.a. in de duels die meestal door VVGZ werden gewonnen en ook de “tweede bal” was vaker voor de tegenpartij. Daarnaast was VVGZ voorin veel slagvaardiger. Beide ploegen kregen ongeveer evenveel kansen en als dan de stand 4-0 is, is deze stelling gerechtvaardigd.

Een schrale troost is dat alle ons omringende ploegen ook hebben verloren. Het ziet er naar uit dat de vier onderste plaatsen worden onderverdeeld door Prinsenland, Pelikaan, Heerjansdam en Bruse Boys. Volgende week een nieuwe kans om een stap in de goede richting te zetten, dan komt Oude Maas op bezoek. De uitwedstrijd werd nipt verloren met 3-2 maar als Pelikaan met net zo’n instelling het veld opkomt als VVGZ tegen ons ten toon spreidde moet Pelikaan nu eindelijk ook eens met een overwinning van het veld stappen. En dat is hard nodig om volgende seizoen wéér dé derby van Zwijndrecht te kunnen spelen.

Pelikaan kwam met de volgende 14 spelers in actie: Cas Hagman, Thomas de Boer, Jesse de Raad, Lerry Overgaauw, Manucho Adelino, Rowdy Nossent, Lucas Adelino (Vince van Nes), Jordy van Buren, Saïd Anouar (Marvin Hooplot), Randy Kroos (Jermain Bebrout) en Jesper Nossent.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.