Benno Snaphaan keert direct terug als coach korfbalselectie

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Benno Snaphaan keert direct terug als coach korfbalselectie

ZWIJNDRECHT - Na meerdere invalbeurten afgelopen seizoen zal Benno Snaphaan fulltime bij Conventus terugkeren als coach van de korfbalselectie. Vaste coach Peter Jonker kampte al langere tijd met gezondheidsproblemen, welke uiteindelijk dusdanig waren dat besloten moest worden de samenwerking te stoppen.

Snaphaan is zeker geen onbekende binnen de Zwijndrechtse vereniging: van februari 2011 tot juli 2013 was hij al coach van de korfbalselectie, waarna hij vaste gast bij de club bleef. Toen Jonker vanwege gezondheidsproblemen tijdelijk uit de running was nam Snaphaan vorig jaar van oktober tot kerst al het stokje over. Vrijdag werd de selectie geïnformeerd dat hij vanaf nu tot het eind van het veldseizoen terug zal keren.

Voor Snaphaan liggen er nog voldoende uitdagingen in de ontknoping van de lopende seizoenen. In de zaal staat het team met nog twee wedstrijden te spelen op de derde plaats in het kampioenschap met kansen op een hogere klassering.

“Er zijn in de zaal en op het veld nog grote kansen op promotie,” legde Snaphaan uit. “In de zaal moeten we uit de laatste twee wedstrijden vier punten halen en de nummer twee moet er nog één wedstrijd verliezen. Zodoende zie ik dat promotie- en/of beslissingswedstrijden zeker mogelijk zijn om te promoveren naar de tweede klasse.”

Ook tijdens de tweede helft van de veldcompetitie liggen er voldoende kansen voor Conventus: het team staat tweede in de competitie, op slechts twee punten achterstand van Dubbel Zes. Met nog zeven wedstrijden te gaan zijn er volop mogelijkheden voor het Zwijndrechtse team om de koppositie over te nemen. Hier is Snaphaan voorlopig echter nog niet mee bezig.

“We gaan ons nu eerst voorbereiden op de uitwedstrijd tegen NKV en een week later thuis tegen Sperwers,” vervolgde de coach.  “Met deze groep moet het lukken. De spelvreugde, passie en beleving waar Conventus om bekend staat moet deze weken terug komen en zorgen voor een mooie afsluiting in de zaal.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.