Handbaldames sv Conventus brengen ongewild spanning terug in het kampioenschap

29 februari 2016 door Hennie van der Zouw
Handbaldames sv Conventus brengen ongewild spanning terug in het kampioenschap

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus lagen enkele weken geleden op koers naar het kampioenschap. Het team had vier verliespunten minder dan de directe concurrenten, terwijl er vooral zwakkere tegenstanders op het programma stonden. Maar na twee weken van TOGB te hebben verloren, verloor het met blessures kampende team zondag opnieuw, waardoor het team nu qua verliespunten gelijkstaat met Roda’71 en Atomium.

Conventus trof zondag in Vlaardingen SC Twist, één van de zwakkere teams in de competitie. Het team van coach José Narvaez was echter opnieuw zwaar gehavend vanwege blessures. Net als twee weken eerder liep het team direct van de eerste minuut achter de feiten aan door het missen van een echte spelverdeler. Als gevolg begonnen de Zwijndrechtse speelsters steeds meer individueel te spelen, nadat ze het hele seizoen juist sterk als team hadden gespeeld. Het resultaat was dat de achterstand langzaam verder opliep en er na zestig minuten speeltijd een 15 – 11 nederlaag op het scorebord stond.

De komende drie weken speelt Conventus de laatste drie wedstrijden van de competitie, waarin gewonnen moet worden om aanspraak te maken op het kampioenschap. Gelukkig ziet het er naar uit dat de selectie vanaf volgende week weer iets completer is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.