Nieuwe leiding kindcentrum De Rank

04 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Nieuwe leiding kindcentrum De Rank

ZWIJNDRECHT - Met ingang van 1 maart is de leiding van kindcentrum De Rank in handen van directeur Anneke van de Pol en teamleider Ronald van der Veen. Zij volgen Marleen de Gruijter op die directeur is geworden van een kindcentrum van PIT kinderopvang & onderwijs in Hendrik-Ido-Ambacht.

Anneke van de Pol koos voor het onderwijs omdat ze iets door wil geven aan kinderen: “Dat is meer dan kennis, het gaat om menszijn. Ook creativiteit hoort daarbij; niet voor niets ben ik begonnen als docent handvaardigheid. Dat was in 1978, bij een van de voorgangers van PIT.”

Ze volgde meerdere opleidingen en vervulde vanaf 1996 diverse leidinggevende functies op verschillende christelijke basisscholen in Zwijndrecht. Sinds 2014 is ze directeur onderwijs van kindcentra Juliana en De Notenbalk en daar komt De Rank nu bij. Een deel van haar werkzaamheden op De Notenbalk en Juliana wordt overgenomen door de teamleiders op die kindcentra. “Net als De Notenbalk leid ik De Rank samen met teamleider Ronald van der Veen.

Op die manier kunnen op alle drie de locaties de ouders blijven rekenen op de beste ontwikkelingskansen voor hun kinderen. Daarbij vinden de leerkrachten, Ronald en ik het belangrijk om in contact te staan met de kinderen en hun ouders. Ze zijn altijd welkom.”

Voortbouwen
Het plezier dat Ronald van der Veen uit zijn bijbaantjes als voetbaltrainer van de F- en E-teams en het geven van computerles op een basisschool haalde, deed hem besluiten naar de pabo te gaan. “Het is zo mooi als je de kinderen iets hebt kunnen leren of op weg hebt geholpen om zelf iets te ontdekken.” Hij begon zijn onderwijsloopbaan in 2008 als leerkracht en vervulde vanaf 2012 leidinggevende functies op christelijke basisschool Het Accoord en later op christelijk kindcentrum De Notenbalk. Daar bleef hij als teamleider twee dagen per week lesgeven aan groep 7 of 8. “Vanaf nu ben ik fulltime teamleider. Dat is een nieuwe stap, maar we blijven ons iedere dag inzetten voor de kinderen. Voor hen doen we het allemaal. Met het team van De Rank bouwen we daarbij voort op wat goed is, met de ouders als partners.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.