DevelsteinCollege weer genomineerd voor Sportiefste School van Nederland

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
DevelsteinCollege weer genomineerd voor Sportiefste School van Nederland

ZWIJNDRECHT - Het DevelsteinCollege is voor de tweede keer genomineerd voor de Sportiefste School van Nederland. Dit maakten het NOC*NSF en KVLO afgelopen vrijdag bekend.

Uit aanmeldingen van scholen uit het hele land is het DevelsteinCollege genomineerd en behoort tot de vijf finalisten die 14 april strijden om de titel van ‘de Sportiefste VO school van Nederland 2016’, een initiatief van het NOC*NSF en KVLO. Twee jaar geleden werd het DevelsteinCollege gedeeld tweede. De verkiezing wordt om het jaar voor het basis- en voortgezet onderwijs georganiseerd. ,,Wij gaan voor goud”, aldus docente Nathalie Termorshuizen.

Als Sportactieve School voldoet het DevelsteinCollege al jaren aan een uitgebreid pakket aan eisen rondom sportstimulering op de school. Naast een erkend regulier programma lichamelijke opvoeding, biedt de school onder meer (interscolaire) sportdagen, steunlessen lichamelijke opvoeding, het sportpakket en sport als examenvak. Niet voor niets heeft de school als slogan ‘Altijd in beweging’. Aandacht voor en het belang van gezond leven en bewegen is er ook buiten de lessen lichamelijke opvoeding om. Zo is het DevelsteinCollege een rook- en alcoholvrije school, voert een gezonde kantine en organiseert diverse sportieve activiteiten rondom goede doelenacties en voor het basisonderwijs.

Finale
De finaledag op 14 april bestaat uit een actief programma waarin leerlingen een prominente rol spelen. Derdejaarsleerlingen laten met een demonstratie en korte film zien wat de school te bieden heeft op sportief gebied. Een docent lichamelijke opvoeding, directielid en leerling worden bovendien door een vakkundige jury bevraagd over de wijze waarop sport onderdeel uitmaakt van het onderwijs. De ‘Sportiefste School van Nederland’ wordt beloond met een waardecheque t.w.v. € 3.000,-, te besteden bij grote leveranciers van sport- en spelmaterialen. De school met de beste podiumpresentatie ontvangt een aparte prijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.