Goede resultaten voor O&O Turnsters

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Goede resultaten voor O&O Turnsters

ZWIJNDRECHT - De meisjes/damesselectie van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O heeft voorbije weekend op een drietal fronten uitstekend gepresteerd.

De 4de divisie-turnsters turnden in Hellevoetsluis hun kwalificatiewedstrijd voor deelname aan de districtsfinale. 

In de seniorencategorie eiste Denise Leijten met 44,483 punten het goud voor zich op, op de voet gevolgd door haar clubgenote Lisa Schouten die met 43,425 punten het zilver om liet hangen.

Suzanne Kunsel miste met 40,633 punten het ereschavot en eindigde als vierde.

Junior-turnster Elianne Stehouwer was eveneens goed op dreef.  Zij greep met 44,767 punten het zilver.

Verder drongen tot de districtsfinale door: Ilse Visser, Terry van Leeuwen, Daphne Schellen.

Bij de in Reusel gehouden kwartfinale kwamen drie O & O-turnsters van de 1ste divisie in actie. De jeugdige Melanie Stout kwam met 52,958 punten als eerste uit de strijd. Vicky Vercauteren bond de strijd aan bij de senioren. De nog niet volledig herstelde Vercauteren turnde zich met 48,442 punten naar een zesde plaats. De junior-turnster Julia Dekkers noteerde een score van 46,175, goed voor een zevende plaats in de rangschikking. Alle drie plaatsten zich voor de halve finale.

Naomi Visser, lid van Jong-oranje,  nam in een gezamenlijk team met Topsport Noord – Heerenveen in het Oostenrijkse Linz deel aan de Austrian Team Open. Het team, verder bestaande uit de turnsters Wendy de Jong, Mirte de Reiger en Anyck Drent, kwam in een strek internationaal deelnemersveld met 146,50 punten als zesde uit de strijd. De beste Nederlandse prestatie kwam op naam van Naomi. Van de tachtig deelneemsters eindigde zij individueel op de 14de plaats.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.