Korfballers sv Conventus zonder problemen voorbij NKV

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus zonder problemen voorbij NKV

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag precies gedaan wat nodig was om de hoop op promotiewedstrijden in leven te houden: winnen. Het team dat sinds een week onder leiding staat van Benno Snaphaan kende geen problemen met tegenstander NKV en pakte een ruime overwinning.

Conventus wist voor de wedstrijd tegen NKV dat per er persé gewonnen moet worden. Het team stond voor de wedstrijd tegen de club uit Nuenen derde in het kampioenschap, nadat direct concurrent Ready’60 verrassend had gewonnen van Klimop, dat zo de eerste plaats verloor.

Voor de belangrijke wedstrijd was Conventus niet volledig compleet, met Luuc de Ruiter die Danny van Antwerpen verving en de jarige Kirsten Winters als vervangster van Rowie Kiel. De selectie was zelfs zo gebrand op de overwinning dat ook het volledige tweede team als reserve meekwam naar Nuenen.

Vanaf het beginsignaal was Conventus heer en meester in de wedstrijd en sloeg al snel met slim en bedacht spel een voorsprong, welke bij rust al 4 – 10 bedroeg. In de tweede helft kon de voorsprong nog verder uit worden gebreid, zodat er aan het eind van de wedstrijd een ruimte 10 – 19 overwinning op het scorebord stond.

Volgende week speelt Conventus de laatste competitiewedstrijd van het zaalseizoen tegen Sperwers. Indien Conventus wint en directe concurrent Ready’60 of Klimop laat punten liggen, eindigt Conventus als tweede in de competitie, een positie die recht geeft op het spelen van promotiewedstrijden.

Scores sv Conventus: Thomas Streefkerk 6x, Jeroen van de Pol 4x, Jorrit de Bruin 4x,  Luuc de Ruiter 2x, Samantha Boorsma 1x, Daniëlle Winters 1x, Priscilla Zijlmans 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.