Vier kampioenen bij Albatros

07 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Vier kampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De Zwijdrechtse korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag vier nieuwe zaalkampioenen begroet. Het 5e en 10e seniorenteam werden onbereikbaar voor de concurrentie, B1 werd gehuldigd en B2 hoorde na afloop van haar gewonnen wedstrijd dat de titel na verlies van de concurrent al binnen was. Senioren 5 vierde haar verdiende feestje in Giessen na de met 8-15 gewonnen wedstrijd tegen ACKC 4, maar het 10e viert het kampioensfeest volgende week na de thuiswedstrijd tegen Trekvogels 1.

Het begon zaterdag al vroeg in de Walburghal waar F4 met 17-4 van Merwede F3 won en op kampioenskoers bleef. Vervolgens trad het B1-team daar aan tegen Sporting Delta B2 met het plan om een goed zaalseizoen te bekronen met de titel. Via 6-4 bij rust stagneerde het scoren bij beide teams in de tweede helft, maar het talrijk opgekomen publiek zag de thuisploeg een degelijke wedstrijd spelen. De 10-6 overwinning was verdiend en het sein voor een feestje voor Gijs, Matthijs, Niels, Rick, Serena, Simone, Steffi, Sterre, de trainers Nathalie en Robin en alle reserves.

Vervolgens verplaatste de rood-witte vreugde zich naar Giessen waar Albatros 5 en 10 aantraden tegen ACKC. Het 5e kende de gebruikelijke moeizame eerste helft, maar won de wedstrijd op haar goede verdediging. Bloemen en taart voor Chris, Danny, Lisa, Melissa, Michiel, Nicole, Reinier, Suzanne, coach Annelies en de reserves Arina en Jeroen.

Albatros 10 onderstreepte het aanstaande kampioenschap met een 10-32 afstraffing voor ACKC 3.

Na de 16-11 winst van C1 startte B2 in de Develsteinhal met haar wedstrijd tegen de dames van GKV B2. De snelle voorsprong werd bijna genivelleerd door de Gorinchemse ploeg, maar in de tweede helft scoorde Albatros makkelijker en vaker: 15-7. Na afloop bleek dat concurrent Movado verloren had waardoor de wedstrijd volgende week bij Twist slechts gaat om het gedeelde kampioenschap van deze beide teams.

E1 klopte PKC E1 met 9-12 en kan zaterdag met GKV E1 gaan uitvechten wie er kampioen wordt. D3 verloor kansloos met 7-1 bij Vriendenschaar en schakelde zichzelf uit voor de titel. Team van de week D5 leek wat onder de indruk van het vele publiek maar al deze supporters konden wel zien hoe Nola in de laatste minuut de winnende treffer binnen schoot, 5-4.

Rond de klok van 16 uur begon de spanning in de Develsteinhal behoorlijk op te lopen want A1 had de opdracht om twee punten te pakken tegen DeetosSnel A2. Onder leiding van de gedreven aanvoerder Youri kwam de thuisploeg scherp uit de startblokken en nam een 5-0 voorsprong. Bij rust was het verschil echter een stuk kleiner (13-11) en de wedstrijd bleef net zo spannend als de uitwedstrijd in december die in een gelijkspel eindigde. Halverwege de tweede helft was er nog altijd geen licht tussen beide ploegen (17-17). Albatros bleek echter met haar topscorers Dylene en Michiel over de langere adem te beschikken en won de wedstrijd met 22-20. Door deze winst handhaaft A1 zich in de Overgangsklasse.

Albatros 2 moest ook winnen van Excelsior 2 om nog een kans op lijfsbehoud te hebben, maar de geslepen, fysiek en uitdagend spelende Delftse ploeg bleek een maatje te groot. Door de 15-19 nederlaag zal Albatros af moeten dalen naar de reserve 2e klasse.

Ook Albatros 1 lijkt degradatie niet meer te kunnen ontlopen. De wedstrijd tegen lotgenoot Victum/War Child eindigde in een desillusie omdat Albatros een groot deel van de wedstrijd schotloos bleek. Het tweede aanvalsvak van de Zwijndrechtse ploeg scoorde slechts drie doelpunten en die waren afkomstig van Inge Scheurwater die weer terug was na een handblessure. De langdurig geblesseerde Leon Teunissen startte in de basis, maar ook hij kon geen vuist maken. De 14-24 nederlaag was volledig terecht waardoor het er nu wel heel somber uit ziet en Albatros wellicht opnieuw de gang naar de 1e klasse gaat maken.

Winst was er zaterdag wel voor senioren 7, D1, E4, F4 en F6. D1 bleek tegen Maassluis over veerkracht te beschikken na de verloren bekerfinale van afgelopen dinsdag. Een achterstand werd omgebogen en de wedstrijd werd met 7-8 gewonnen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.