Vier kampioenen bij CKV Albatros

14 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Vier kampioenen bij CKV Albatros

ZWIJNDRECHT -  Afgelopen zaterdag 14 maart zijn er 4 kampioen gehuldigd bij de Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros. S10, B2, B3 en E1 mochten een feestje vieren.

Het hoogste aantal doelpunten van afgelopen zaterdag was voor senioren 10 dat met 32-13 won van Trekvogels 1. In de eerste helft leek het helemaal niet op een monsterscore uit te draaien, maar in de tweede helft was het prijsschieten. Met 292 doelpunten in 11 wedstrijden een terechte kampioen.

B2 was al kampioen, maar vierde afgelopen zaterdag het feestje. Helaas wisten ze niet te winnen van Twist waardoor de titel wel gedeeld moet worden. B3 had geen moeite met Twist B2 en rondde een prima zaalseizoen af met het kampioenschap, 6-13. Bij E1 tegen GKV E1 was de spanning duidelijk merkbaar, want beide teams maakten nog aanspraak op de titel.

Albatros startte sterk en leidde bij rust met 8-3, maar in de tweede helft kroop er wat onrust in het spel. Omdat Albatros er wel in bleef geloven kon GKV wel dichtbij maar niet langszij komen en dus werd het team van Leonie en Ronald kampioen dankzij de 8-7 winst. Opluchting bij de ouders en vreugde bij Sofie, Belle, Lars, Jesse en Merijn.

A1 boekte een prima 15-22 overwinning bij het achterverdedigende en al gedegradeerde RWA. Door de winst eindigde Albatros zelfs op een gedeelde 3e plaats in de Overgangsklasse, een prima prestatie. Ook A2 wist de korf zaterdag prima te vinden en rolde Ventura Sport A2 op met 14-25. Albatros 2deed het goed tegen kampioen Oranje Wit 2 en sloot een teleurstellend zaalseizoen af met een 19-17 nederlaag en kansen op de overwinning. Ook het gedegradeerde vlaggenschip speelde een prima laatste wedstrijd waar men helaas helemaal niets voor koopt. Het team speelde zonder de geblesseerde Robin Verwoert en zag Leon Teunissen de rol van topscorer pakken.

Leon scoorde maar liefst 12x, een nieuw record in een competitiewedstrijd. Hij scoorde zes keer vanaf de stip in een wedstrijd die werd bepaald door tientallen vrije ballen en strafworpen.

D3 verzuimde om in de eerste helft tegen kampioen KOAG D2 te scoren en kreeg in de tweede helft ook nog mogelijkheden, maar verloor verdiend. D1 werd in haar laatste veldwedstrijd tegen Oranje Wit wakker geschud en pakte de draad gelukkig goed op. Bij rust was er een 4-3 voorsprong en via 6-3 en 9-6 eindigde de leuke ontmoeting in 9-8 voor de nummer 2 in de Hoofdklasse. Kampioen B1 speelde gelijk tegen het Zeeuwse Luctor, 8-8. B1 werd verrast door de gretigheid van Luctor en had de pech dat de ballen niet door de korf wilden. In de 2e helft viel tot overmaat van ramp ook Steffie nog geblesseerd uit en daardoor moest B1 verder met 7 man. Het vak met 3 wist desondanks wel 2 keer te scoren en de score gelijk te trekken. 

Verder waren er nog knappe overwinningen voor E2, E3, F1, F4 en F6. E2 won met 3-10 van RWA. E3 versloeg DeetosSnel met maar liefst 17-7 en F1 pakte 2 punten tegen HKC, 13-9. F4 wist met 5-8 van GKV te winnen en F6 maakte Juliana in, 16-2.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.