Vernieuwd Zwijndrechtvoorelkaar.nl mikt op nog meer vrijwillige inzet

14 april 2015
Vernieuwd Zwijndrechtvoorelkaar.nl mikt op nog meer vrijwillige inzet

ZWIJNDRECHT - Met de lancering van de volledig vernieuwde marktplaats www.zwijndrechtvoorelkaar.nl is Zwijndrecht weer een stap verder in de transformatie naar een meer zelfredzame samenleving. “Met deze geavanceerde marktplaats voor vrijwillige inzet en burenhulp kunnen inwoners van Zwijndrecht elkaar makkelijker vinden voor hulp en ondersteuning”, aldus George Reppel van de SWOZ.

Sinds 1 januari is de gemeente verantwoordelijk voor zorg en ondersteuning aan hun inwoners. Gemeenten doen hierbij een toenemend beroep op de zelfredzaamheid van hun burgers. Heeft iemand een hulp- of zorgvraag, dan wordt verwacht dat dit door het eigen netwerk wordt opgelost. Het beroep op mantelzorgers en vrijwilligers neemt hierdoor flink toe. Gelukkig zijn veel inwoners van Zwijndrecht bereid om iets voor een ander te doen.

Zwijndrechtvoorelkaar heeft al een voortvarende start gemaakt. Sinds de lancering in April 2104 hebben zich al veel inwoners aangemeld. George Reppel: “De nieuwe marktplaats werkt intuïtiever en maakt het vinden van geschikte vragen of aanbod in jouw buurt makkelijker. We verwachten dan ook dat veel meer mensen elkaar zullen gaan helpen via dit nieuwe platform.”

Zwijndrechtvoorelkaar.nl is onderdeel van Social Care Network, een sociale onderneming die in heel Nederland lokale marktplaatsen aanjaagt. Mede-initiatiefnemer Mathijs Huis in ’t Veld verwacht dat het steeds normaler wordt om hulp en ondersteuning via online marktplaatsen met elkaar te regelen. “In andere sectoren worden online marktplaatsen al veel langer succesvol ingezet. Denk aan Marktplaats of AirBnB. De sleutel naar de gewenste participatiesamenleving ligt naar onze mening bij digitale oplossingen zoals Zwijndrechtvoorelkaar.nl.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.