Drie O&O turners in voorlopig team Olympic Test Event

18 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Drie O&O turners in voorlopig team Olympic Test Event

ZWIJNDRECHT -  Wanneer er geen wijzigingen meer plaats vinden, dan zal de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O op zaterdag 16 april aanstaande met drie turners vertegenwoordigd zijn in het mannenteam op het Olympic Test Event (OTE) in Rio de Janeiro.

Bondscoach Mitch Fenner heeft hiervoor een voorlopig team samengesteld en zegt hierover het volgende:“Given the unfortunate fitness situation, and depending upon continued recovery over the next 3 weeks, I have selected our potentially strongest team under these circumstances. If for any reason changes prove necessary, we have until the 8th of April to make them”  

Voorlopig team OTE: O & O-turners Anthony van Assche, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt (PAX- Haarlem), Jeffrey Wammes (Flik Flak -´s-Hertogenbosch) en Epke Zonderland (Topsport Noord / Heerenveen).

Gezien de omstandigheden wordt er op dit moment nog geen reserveturner benoemd. Deze zal ook uiterlijk 8 april bekend worden en is afhankelijk van het herstel van de op dit moment geblesseerde turners. 

Het team wordt begeleid door coaches Bram van Bokhoven, Jeroen Jacobs en Daniel Knibbeler. Daarnaast zullen fystiotherapeut Niels Hagen, sportarts Karin Top, persattaché Janny Vermeule en delegatieleider Hans Gootjes het team bijstaan.

Internationaal jurylid Vincent Reimering is door de KNGU afgevaardigd naar dit evenement en reist met het team mee.

Bondscoach Fenner zal i.v.m. gezondheidsredenen niet meereizen naar Rio de Janeiro.

Het mannenteam reist op 12 april richting Rio de Janeiro en zal op 16 april in de derde subdivisie om 18:30 lokale tijd (23:30 uur Nederlandse tijd) starten op het onderdeel Voltige. 

Team Challenge Stuttgart
In voorbereiding op het OTE turnen de Nederlandse mannen nog twee wedstrijden. Op 18 en 19 maart aanstaande zullen twee teams deelnemen aan de Team Challenge in het Duitse Stuttgart. 

Deze teams zijn als volgt samengesteld:
- Team 1: Glenn Smink – Jorian Ilbrink – Rick Jacobs – Yuri van Gelder – Bram Verhofstad.
- Team 2: Frank Rijken – Anthony van Assche – Boudewijn de Vries – Jeffrey Wammes – Michel Bletterman.

De begeleidingsstaf voor deze wedstrijd bestaat uit coaches Bram van Bokhoven (tevens delegatieleider), Daniel Knibbeler, Jos van Klink, fysiotherapeut Niels Hagen en de juryleden Raymond Nankoe en Rogier Hellenbrand.

Bart Deurloo zal komend weekend onder begeleiding van coach Jeroen Jacobs een wedstrijd in Frankrijk turnen. 

De tweede voorbereidingswedstrijd vindt plaats op 2 april in Waddinxveen tegen Frankrijk.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.