Pelikaan verliest nipt met 0 1 van koploper

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan verliest nipt met 0 1 van koploper

ZWIJNDRECHT - Pelikaan had niets te verliezen tegen de ongeslagen koploper Smitshoek en was dicht bij een stunt.

Ook deze wedstrijd werd verloren maar het was een zeer benauwde overwinning van Smitshoek waar het ook zomaar de andere kant uit had kunnen vallen. Natuurlijk heeft Smitshoek een goede ploeg, ze vonden elkaar makkelijk, hadden individuele klasse en snelheid in het team. Maar toch was het met de rust nog steeds 0-0 en deed Pelikaan gewoon goed mee. Uiteindelijk werd het 0-1 en daar valt niet veel op aan te merken, de overwinning was verdiend want Smitshoek heeft de grootste kansen gehad maar hoe vaak komt het niet voor dat er één ploeg heel veel kansen mist en de andere ploeg er met de winst vandoor gaat. Helaas was dat zaterdag niet het geval maar Pelikaan heeft wel de kansen gehad om te scoren.

Smitshoek kreeg de eerste kansen van de wedstrijd, direct al in de 1e en 3e minuut. Ook in de 9e minuut was er voor de tegenstander een kans en die werd gered door Rik Pomp. Uit de tegenaanval was er een gevaarlijk schot van Lerry Overgaauw. Even later kwam Anouar alleen voor de keeper maar de afstand was te groot om de keeper te verassen en de bal was een prooi voor de keeper. Na een half uur spelen kreeg Smitshoek een enorme kans op een paar meter van de doellijn maar het schot werd geblokkeerd door de verdediging van Pelikaan. De laatste vijf minuten voor de pauze waren voor Pelikaan, eerst een goede actie van Jordy van Buren maar hij schoot recht op de keeper en een paar minuten later kreeg Jesper Nossent de bal op een meter of 25 van de goal maar of hij de bal nu voorzette of rechtstreeks op het doel schoot, de bal verdween rakelings over de kruising.

Ook in de tweede helft was de 1e kans voor Smitshoek, een kopbal na een prima voorzet werd echter gepareerd door Rik Pomp. Maar ook Pelikaan liet zich niet onbetuigd, na een goede aanval over links volgde er een voorzet die maar net door Thomas de Boer werd gemist. In de 55e minuut viel de beslissing. Na weer een goede voorzet was het de nummer 10 van Smitshoek die de bal geheel vrijstaand voor Rik Pomp de bal via de binnenkant van de paal binnenkopte. Pelikaan bleef het proberen, nu was het Manucho Adelino die een goede actie had maar ook zijn schot kwam in de handen van de keeper terecht. Daarna kreeg Smitshoek de kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst schoot een Smitshoeker alleen voor Rik Pomp de bal over en even later was er een schot voorlangs na een bijna perfect uitgevoerde counter. Het slot was voor Pelikaan. Eerst kreeg Lerry Overgaauw een kans, even later was er een voorzet die door iedereen werd gemist en als laatste kopte Erwin van Dis de bal in de handen van de keeper.

Ja ,u leest het goed, Erwin van Dis deed weer mee. Ondanks de goede wedstrijd die Pelikaan speelde is de rentree van Erwin van Dis hét lichtpuntje van de dag. Zijn laatste wedstrijd was de eerste wedstrijd van het vorig seizoen, begin september 2014, nu ruim 1,5 jaar geleden. Nadat hij eerder op de middag twee keer scoorde met Pelikaan 2 maakte hij de eerste minuten bij het eerste. Wellicht dat hij voor dat extra stukje motivatie kan zorgen in de strijd tegen degradatie wetende dat hij de eerste weken nog geen volledige wedstrijd kan spelen. Of misschien wel helemaal niet deze competitie. Maar zijn aanwezigheid kan wel belangrijk zijn zeker met de specifieke kwaliteiten die hij heeft om bijvoorbeeld in de slotfase van een wedstrijd alles of niets te spelen.

Rik Pomp had wat goed te maken na vorige week bij Oranje Wit en deed dat met verve want hij werd door de supporters gekozen als “Man of the Match”.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Vince van Nes, Jesse de Raad, Mahmut Erol, Thomas de Boer, Manuco Adelino, Jordy van Buren, Lerry Overgaauw, Rowdy Nossent, Jesper Nossent en Anouar Saïd. Ingevallen zijn Marvin Hooplot, Jermain Bebrout en Erwin van Dis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.