Albatros sluit zaalseizoen af met 8e kampioen

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros sluit zaalseizoen af met 8e kampioen

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros hebben het zaalseizoen 2015-2016 afgesloten en hebben de eerste oefenwedstrijden op het veld gespeeld.

Donderdagavond begroette de korfbalclub bovendien haar 8e en laatste zaalkampioen. Na senioren 5, senioren 10, B1, B2, B3, E1 en F2 werd F4 de 8e zaalkampioen. F4 speelde een heuse thriller tegen PKC F4 en de 9-9 eindstand bleek voldoende voor de titel en bloemen voor Ayla, Bridget, Lisa, Louise, Tara en trainster Lisa.

In de Develsteinhal kwamen zaterdagochtend vroeg E5 en F3 in actie wat een overwinning opleverde voor F3 dat Nikantes met 15-10 versloeg. Op dat moment waren B2 en F1 al buiten aan hun eerste veldoefenwedstrijd begonnen.

B2 oefende tegen een ongeïnspireerd Twist B1 en won nipt, maar F1 speelde een superpartij tegen Merwede F1 en won met 11-5. C1 probeerde de nieuwe afstandsbediening uit tegen het vaardige Avanti C2 en won de nuttige oefenwedstrijd met 10-6. Niet aan elkaar gewaagd waren D3 en Vriendenschaar D4 waardoor D3 zich wel kon bekwamen in het doelpunten maken: 22-2.

Op vreemde bodem werd er ook nog geoefend: A1 klopte GKV A1 in Gorinchem in een prima eerste veldwedstrijd met 14-19 en A2 verloor nipt bij Movado A1.

In de Develsteinhal was er inmiddels tijd ingeruimd voor de beslissingen in de G2-poule. Sporting Trigon klopte in een thriller Velocitas met 2-1 en daardoor moest Albatros winnen van de Leidse ploeg om kampioen te kunnen worden. Albatros bleek echter niet in vorm en kreeg een 9-1 oorwassing. Ook de laatste wedstrijd tegen Thor werd verloren, maar het was wel weer een fanatiek en gezellig gebeuren in de Zwijndrechtse hal.

Zaalkampioen senioren 5 klopte runner-up Nieuwerkerk 7 in de Kleine Vinkhal met 13-14 en D5 sloot het zaalseizoen af met een 6-0 overwinning op DSO D2. Albatros 9 deelde de punten met Vriendenschaar (12-12) en het 7e kon na de overwinning op KCC het licht uitdoen.

In de komende periode wordt er weer veel getraind en geoefend op het kunstgras en kunnen de laatste puntjes op de i gezet worden.  Albatros 1, 2, 3 en A1 worden zaterdag verwacht bij Pernix en op 2 april zal dan de veldcompetitie van start gaan.

Fotobijschrift: kampioen F4 werd de 8e zaalkampioen bij Albatros

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.