Je eigen robot maken op kindcentrum De Brug

21 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Je eigen robot maken op kindcentrum De Brug

ZWIJNDRECHT - Meten, boren, zagen, timmeren, lijmen, knippen, verven… Dat zijn de uitdagingen voor de bso-kinderen van kindcentrum De Brug van PIT kinderopvang & onderwijs tijdens de workshops ‘robot maken’. Met als resultaat een serie prachtige zelfgemaakte robots met elk hun eigen karakteristieke uiterlijk.

Onder leiding van pedagogisch medewerker Conny van den Hout maken de kinderen in drie workshops hun eigen robot. “Daarbij kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten. Met hout, spijkers, schroeven, lijm en verschillende soorten onderdelen van metaal kunnen ze alle kanten op. Een van de robots heeft zes ogen, een ander heeft een koptelefoon en weer een ander heeft een zender op zijn hoofd. Nu hebben ze allemaal nog een houten uiterlijk, maar ook daarmee kunnen de kinderen in de volgende workshop nog alle kanten op. Ik heb al op veel van onze PIT-bso’s deze serie workshops verzorgd en overal zie ik hetzelfde gebeuren: de kinderen gaan enthousiast aan de slag, werken samen, leren verschillende gereedschappen gebruiken en maken hele originele creaties. En een plezier dat ze hebben!”

Ayla (7) houdt van knutselen en vindt het heel speciaal dat ze zelf mag zagen, boren en timmeren. “Je kiest zelf hoe je robot eruit komt te zien, waarvan je hem maakt en hoe je hem in elkaar zet. Volgende week gaan we de robots afmaken en we mogen ze dan ook verven als we willen. Daarna nemen we onze robots mee naar huis. Superleuk!” De workshop robot maken is een van de vele gratis bijzondere activiteiten die PIT kinderopvang & onderwijs biedt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.