Windmolens Groote Lindt lijken definitief van de baan

11 december 2015
Windmolens Groote Lindt lijken definitief van de baan

ZWIJNDRECHT - Bewonerscomité LindtWind is dolblij met de weg die Raad Zwijndrecht en wethouder Mirck inslaan. Het voltallige bewonerscomité LindtWind was dinsdag 8 december aanwezig bij de carrouselvergadering van de Raad in Zwijndrecht.

En, daags na de vergadering, kan zij niet anders dan concluderen dat de Raad en de Wethouder door hun kordate optreden, goed naar de bewoners hebben geluisterd en hun bezwaren ter harte hebben genomen, om Groote Lindt definitief af te wijzen als locatie voor windmolens. De zorgvuldigheid van het proces wordt op de eerste plaats gezet, opdat volgende week heel Zwijndrecht opgelucht adem kan halen. De geniale combinatie van het vaststellen van een brede maatwerkregeling, en het omruilen van Groote Lindt voor een alternatieve locatie, op voorwaarde dat er geen overlast voor de bewoners bestaat, garanderen een goede oplossing voor de huidige situatie.

Goed geluisterd naar bewoners
Wethouder Mirck geeft toe dat het proces in een stroomversnelling is geraakt. ‘Tot en met de zomer was men positief over de mogelijkheden voor windmolens op Groote Lindt. Door de aard en de omvang van de ingediende zienswijzen, kreeg hij echter twijfels. Vervolgens werd het heel helder: ‘hij heeft goed geluisterd naar de bewoners.’ Hiermee laat hij zien dat hij de moed had om een volledige draai te maken, volgens het bewonerscomité’.

Mogelijkheden bij Provincie
Op de vraag van de PvdA, mevrouw Berrag, ‘welke garantie geeft u dat er niets op Groote Lindt gaat gebeuren?’, antwoordt de wethouder: ‘niet vaststellen toetsingskader Groote Lindt, en zienswijzen indienen in het kader van het ruimtelijke plan VRM, en de provincie vragen of ons is toegestaan om alternatieve locaties om te ruilen voor Groote Lindt. En dat vraagt dus een nader onderzoek.’

De Wethouder geeft aan: ‘Op maandag 7 december heb ik nog overleg gehad met de Gedeputeerde, en die heeft gezegd: ‘Groote Lindt gaat niet zomaar van de kaart, tenzij wij er zelf voor kiezen, om naar alternatieven te kijken, welke wel tot steun van onze samenleving leiden. Een voorstel doen bij de Provincie in het kader van herijking van de VRM; dan kan Groote Lindt geschrapt worden.’

De zienswijzen van de Wethouder en Gedeputeerde, in combinatie met het voorstel voor een maatwerkregeling, zorgen ervoor dat Groote Lindt definitief van de baan is, aldus het bewonerscomité. Wij kijken dan ook vol vertrouwen uit naar het besluit van 15 december. ‘Een mooier kerstcadeau kunnen wij ons niet wensen.’.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.