Eerste leden De BeestenBende in Zwijndrecht scoren hun outfit bij wethouder Henk Mirck

24 maart 2016
Eerste leden De BeestenBende in Zwijndrecht scoren hun outfit bij wethouder Henk Mirck

ZWIJNDRECHT -  De BeestenBende is door het SBS-programma ''Het beste idee van Nederland'' gekozen als een van de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland. Door kinderen al op de basisschool bewust te maken van de gevolgen van zwerfafval, leren zij al vroeg hoe het moet en zijn zij zich op jonge leeftijd van bewust dat rommel in de afvalbak hoort. Ook kinderen uit Zwijndrecht doen mee aan de actie Beestenbende.

Op 16 maart 2016 deelde Henk Mirck, wethouder Duurzaamheid, aan de kinderen van De Dolfijn, De kim en de Twee Wieken de eerste tasjes met een pet, een hesje, een sticker en een afvalgrijper uitgedeeld voor de actie van de beestenBende .De BeestenBende is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden. Minimaal één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minimaal één volwassen begeleider.

Henk Mirck vertelde de kinderen onder andere dat het erg belangrijk is dat het zwerfafval werd opgeruimd en niet in de natuur terecht mag komen. Denk maar eens aan de plastic soep in de oceanen waar vissen, vogels en zoogdieren sterven door dat ze het binnen krijgen en het niet meer verteerd in hun lichaam en sterven.

De gemeente vindt een schone, duurzame leefomgeving belangrijk. Dit begint bij bewustwording en educatie. De in 2015 uitgezette acties "Zwijndrecht Schoon, heel gewoon" en "Schone scholen" zijn hier een voorbeeld van.

Vanaf januari 2016 start de gemeente een eigen Natuur- en Milieu Educatie programma, waarin zij onder andere samenwerkt met de lokale natuur- en milieuorganisaties. Activiteiten uit het nieuwe NME-programma worden in de loop van het jaar zichtbaar voor de scholen. Het eerstvolgende onderdeel voor 2016 is De BeestenBende

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.