Korfbal E2 jeugd sv Conventus wint het zaalkampioenschap

29 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Korfbal E2 jeugd sv Conventus wint het zaalkampioenschap

ZWIJNDRECHT -  De E2-jeugd van sv Conventus’ korfbaltak heeft het zaalkampioenschap gewonnen. Met een dominante overwinning op Kinderdijk kwam het team op gelijke hoogte als ADO, maar met een bijzonder sterk doelsaldo was het kampioenschap voor de club uit Zwijndrecht.

In de 22 wedstrijden tellende competitie had Conventus slechts één wedstrijd verloren: uit tegen het sterke ADO. De thuiswedstrijd tegen de Haagse tegenstander werd echter gewonnen, waardoor het voor het kampioenschap neerkwam op de afsluitende wedstrijd.

Door de spanning slaagde Conventus er in de wedstrijd tegen Kinderdijk niet in om tijdens de eerste tien minuten te scoren, maar toen het eerste doelpunt was gevallen volgden er snel meer. Het team van coaches Priscilla Zijlmans en Daniëlle Winters liep al snel uit en won uiteindelijk overtuigend met 12 – 0. Daarmee was het kampioenschap een feit, want met een indrukwekkend doelsaldo van +87 (111 voor, slecht 24 tegen) had het in geel/zwart spelende team veel beter gepresteerd dan de concurrent.

Met deze overwinning promoveert het door Autobedrijf van den Berg gesponsorde team naar de tweede klasse, waar het komende veldseizoen een mooie uitdaging wacht.

Foto-credit: Petra den Ouden / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.