Groote Lindt verslaat koploper SC Feyenoord

29 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt verslaat koploper SC Feyenoord

ZWIJNDRECHT -  Waar vooraf vrijwel niemand in geloofde is toch waarheid geworden. Op een gezellig druk bevolkt Groote Lindt werd de koploper met lege handen terug naar Rotterdam gestuurd. Een terechte overwinning van De Lindt die ondanks weer  diverse afwezigen een goede wedstrijd speelde en de wilskracht toonde die men graag ziet.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Groote Lindt. Na de eerste één op één kans kwam de ervaren doelman Bentem nog als winnaar uit de bus. Ook SC Feyenoord kam een keer goed door en kreeg een grote kans om de score te open maar nu was het doelman Rijckevorst die redding bracht.

Dit zou het laatste wapenfeit zijn van SC Feyenoord deze eerste helft. De Lindt begon zijn kansen te ruiken toen er een tweede 1 tegen 1 kans opnieuw niet werd verzilverd. Daarna werd de doorgebroken Steven Kramer van achteren neergelegd in het strafschopgebied op het moment dat ook hij oog in oog stond met doelman Bentem. De goed leidende scheidsrechter wuifde het echter tot veler verbazing weg. Een openingstreffer van Michael Slingerland uit een goed aangesneden corner werd afgekeurd vanwege vermeend leunen.

Zo had het eigenlijk al 3 of 4-0 kunnen staan maar op het half uur was het opnieuw een prima aangesneden corner die binnen werd geknikt en deze keer telde de goal wel! Groote Lindt kwam op een terechte 1-0 voorsprong en daar viel niets op af te dingen. De ploeg kwam ook verder niet in de problemen. In balbezit werd er waar mogelijk rust gecreëerd en zodoende ging de Lindt met een comfortabele 1-0 voorsprong aan de thee.

De tweede helft een ander spelbeeld. Feyenoord ging met 4 spitsen spelen om de druk er vol op te houden. Groote Lindt moest hierdoor terug en kon alleen nog op de counter loeren. Tot hele grote kansen kwam SC Feyenoord op een hachelijk moment na waarbij de bal op miraculeuze wijze in de handen eindigde van doelman Rijckevorst.  Toch werd het gelijk. Feyenoord kwam uit een dood spelmoment op 1-1. De diverse protesten aan het adres van de leidsman voor een overtreding die hierbij werd begaan vonden geen gehoor en zo kon het nog wel eens een zwaar laatste kwartier worden. 

Het was echter de ingevallen Donovan Carolus die met een goede individuele actie en uitstekend terugleggen Marcel van Berkel in staat stelde de 2-1 tegen de touwen te knallen. Met nog 10 minuten op de klok een overwinning die erg dichtbij kwam. SC Feyenoord probeerde het nog wel maar echt grote kansen werden niet meer weggeven. De grootste kans was nog voor Groote Lindt maar helaas werd deze om zeep geholpen. Gelukkig was daar niet veel later het bevrijdende eindsignaal en kon eindelijk het clublied weer eens klinken in de kleedkamer.

Dat SC Feyenoord kampioen wordt lijkt ondanks deze nederlaag wel zeker. De ploeg houdt een voorsprong over van 9 punten op naaste belager BCVB die vandaag winnaar werd van de 2e periode.

Groote Lindt leek na vorige week knock-out maar wie de club volgt weet dat er gekke dingen gebeuren. De ploeg brengt met de overwinning de achterstand op plek 12 welke goed is voor nacompetitie om lijfsbehoud terug tot 8 punten. Volgende week komt de ongeslagen koploper in de derde periode, DCV, op bezoek bij Groote Lindt. Mocht Groote Lindt aanspraak willen gaan maken op plek 12 dan dienen ze minimaal hetzelfde te brengen als afgelopen zaterdag tegen Feyenoord. Aanvang is 14:30 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.