Remco Schade exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

30 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Remco Schade exposeert in Fotogalerie Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Remco Schade (1964) uit Haaften en lid van Fotoclub Zwijndrecht toont in de maand april zijn werk in Fotogalerie Zwijndrecht aan de Rotterdamseweg 126 te Zwijndrecht. Een expositie met de titel: Zoveel te zien.

Remco heeft een fris en open oog voor zijn omgeving. Zijn foto-onderwerpen zijn divers en variëren van abstract tot straatfotografie. Er is ook ‘zoveel te zien’, dat is zijn motto.

Op de tentoonstelling is werk van de afgelopen vijf jaar te zien. Het zwaartepunt ligt op de straatfotografie. Straatfotografie is de laatste tijd erg populair onder fotografen. Dat zal er zeker mee te maken hebben dat de digitale fototechniek ons dat (schijnbaar) steeds makkelijker maakt. Hoewel er dus meer en meer fotografen zich op het pad van de straatfotografie begeven neemt de originele- of eigen kijk op dit genre niet recht evenredig toe en zie we zeer geregeld niet zulke interessante foto’s. Remco is hierop zeker een uitzondering. Hij heeft een goed gevoel voor compositie en uitsnede en een goed gevoel voor mens, omgeving en de combinatie van die twee. Deze zaken leiden tot foto’s van alledaagse situaties met een behoorlijke ironische ondertoon; de mens in de maakbare omgeving. Deze fotografische opvatting zet hij door in het landschap. In zijn landschappen ontbreken personen als beeldelement maar de mens is des te meer aanwezig. Bordjes met mededelingen of geheimzinnige pijpjes uit de grond zijn de metaforen. Afhankelijk van het onderwerp en de stemming wordt in kleur of zwartwit afgedrukt.

Remco is sinds 2009 lid van Fotoclub Zwijndrecht. Behalve inspiratie via de fotoclub kijkt hij ook graag naar het werk van beroepsfotografen en overige kunstenaars. Verder is hij een groot liefhebber van bijzondere en eigenzinnige fotoboeken, wat toch wel enigszins in overeenstemming is met zijn eigen fotografie. Remco is op 2 en 23 april zelf in de galerie aanwezig.

Fotogalerie Zwijndrecht: Rotterdamseweg 126 Zwijndrecht (hoek Koninginneweg).
Open: zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 april 11.00 uur tot 16.00 uur.
De toegang is gratis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.