Pelikaan mist geluk om tot een overwinning te komen

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan mist geluk om tot een overwinning te komen

ZWIJNDRECHT -  De wedstrijd tegen Bruse Boys was een uitgelezen moment om punten te vergaren richting een na-competitie plaats maar met het gelijke spel blijft de situatie nagenoeg ongewijzigd.

En opnieuw liep Pelikaan al vroeg in de wedstrijd achter de feiten aan. Een misverstand in de Pelikaan-verdediging leidde er toe dat een tegenstander de bal vanaf de achterlijn kon voorzetten en de spits van Bruse Boys zette zijn voet ertegen en het was 1-0 na vijf minuten spelen. Een fikse tegenvaller want nu moest Pelikaan weer in de achtervolging. En dat deed het wel met verve. Een paar minuten na de 1-0 schoot Jordy van Buren, die een goede wedstrijd speelde, vanaf 25 meter onverwacht op doel en de keeper verwerkte de bal tot corner. Na ruim een half uur spelen was er een vrije  trap op rechts van Manucho Adelino, de bal werd doorgekopt door Anouar Saïd maar kwam via de kluts weer voor z’n voeten maar hij schoot de bal net over. In de vorige wedstrijd maakte Erwin van Dis met een invalbeurt zijn debuut na ruim anderhalf jaar blessureleed maar in deze wedstrijd stond hij voor het eerst weer in de basis. En ook hij speelde een goede wedstrijd gezien de omstandigheden. Het was ook Erwin van Dis die in de 37e minuut een goede actie had en de bal op het hoofd legde van Manucho Adelino maar die kopte de bal te zacht in. Net voor rust had Erwin van Dis nog een mooie actie door te proberen te scoren met een omhaal maar dat mislukte.

Even daarvoor schoot Manucho Adelino de bal hard op doel maar de keeper redde goed en het werd een corner.

In de tweede helft werd de druk op Bruse Boys onverminderd voortgezet. En daarbij moet het ook eens een keer meezitten maar Pelikaan ontbeerde het geluk. Ook de scheidsrechter uit Krabbendijke (?) die niet slecht floot maar op beslissende momenten zeker niet in het voordeel van Pelikaan floot.

Zoals net na rust toen het leek of de bal vanachter de doellijn uit het doel werd geslagen door de keeper maar de scheidsrechter zag er geen doelpunt in. Even later schoot Manucho Adelino op doel en waar iedereen dacht dat de keeper de bal raakte gaf hij geen corner. In de 54e minuut maakt Lerry

Overgaauw een doelpunt maar dat werd door de scheidsrechter afgekeurd vanwege buitenspel. In de 71e minuut weer een enorme kans voor Pelikaan waarbij de bal op de lat werd geschoten maar ook waren er protesten vanwege een vermeende handsbal maar dat werd niet gesignaleerd door de leidsman. In de 87e minuut pakte de keeper de bal buiten het strafschopgebied en ook dat ontging de scheidsrechter. Allemaal zaken die niet in het voordeel van Pelikaan uitpakte maar bovenal moet je toch kunnen scoren uit de kansen die Pelikaan zichzelf toebedeelde. Enigszins typerend was het wel dat de 1-1 viel uit een strafschop. Manucho Adelino, hij was de meest gevaarlijke aanvaller, werd onderuitgehaald in de zestien en kreeg terecht een strafschop. En het was Jordy van Buren die de 1-1 op het scorebord bracht door de bal hoog in het doel te plaatsen. Had hij de bal laag geplaatst dan was er een goede kans geweest dat de keeper de bal had tegengehouden want die ging volledig gestrekt dezelfde hoek in en met zijn lengte geraakte hij bijna bij de paal. Na de 1-1 kreeg Pelikaan nog kansen om de overwinning uit het vuur te slepen maar na een goede actie van Jordy van Buren stond Erwin van Dis alleen voor de keeper maar hij schoot onder de keeper door maar op de een of ander manier raakte de keeper de bal nog en werd het niet meer dan een corner. Maar het was in de slotfase niet alleen Pelikaan die kansen kreeg maar ook Bruse Boys kreeg zijn kansen, wel voornamelijk uit standaardsituaties. En daarbij hield Rik Pomp Pelikaan in de wedstrijd want hij redde een paar keer voortreffelijk op vrije trappen en afstandsschoten. Vlak voor tijd kreeg Pelikaan nog een geweldige kans toen een corner werd weggekopt en Jordy van Buren vanaf een meter of 30 de bal vol op zijn slof nam en strak inschoot maar de bal smoorde op een paar meter voor het doel en de verdediging van Bruse Boys was net iets eerder bij de bal dan de aanvallers van Pelikaan. Na een hectische slotfase met 9 minuten blessuretijd bleef het 1-1.

Pelikaan heeft er hard voor gewerkt waarbij niemand verzaakte. Het spel was niet altijd goed maar dat kwam ook door de matige grasmat. Bovendien was Bruse Boys een stugge ploeg met stevige verdedigers die het de aanvallers van Pelikaan moeilijk maakte. Desondanks kreeg Pelikaan voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar het fortuin niet mee had.

Pelikaan speelde met de volgende 14 spelers: Rik Pomp, Thomas de Boer, Jesse de Raad (76, Rowdy Nossent), Achraf Bouchrit, Vince van Nes (90, Marvin Hooplot), Lucas Adelino, Lerry Overgaauw (67, Jesper Nossent), Jordy van Buren, Manucho Adelino, Erwin van Dis en Anouar Saïd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.