Wisselend succes voor Albatros bij start veldcompetitie

04 april 2016 door Hennie van der Zouw
Wisselend succes voor Albatros bij start veldcompetitie

ZWIJNDRECHT - De voorjaarscompetitie is van start gegaan met wisselend succes voor de korfballers van Albatros. Het hoogste aantal doelpunten kwam op naam van E1 dat met 22-7 te sterk was voor Kinderdijk E1.

Negentien treffers voor senioren 1 en tegenstander IJsselvogels die de punten in Moordrecht dus moesten delen. Albatros moet na een slechte periode in september en oktober nog wat punten pakken om overeind te blijven in de 1e klasse. Bij winst aanstaande zaterdag tegen Fortis kan de ploeg van Steven de Graaf wat rustiger ademhalen.

Ook 19 treffers voor senioren 3 en senioren 5 en dat was voldoende voor de winst op IJsselvogels 3 en Eureka 1. Albatros 2 klopte IJsselvogels 2 met 16-18 en blijft in de race om het kampioenschap.

Ook A1 maakte geen fout tegen de onderste uit hun poule, maar Nieuwerkerk A2 maakte het de koploper knap lastig: 10-12. Vijftien treffers waren niet voldoende voor de overwinning voor senioren 4, senioren 7 en F4 die allemaal met 15-16 verloren van respectievelijk PKC 5, Nieuwerkerk 8 en Vriendenschaar F2. B1 verloor in een doelpuntrijk duel met 15-21 van DeetosSnel B2.

A3 klopte OZC A1 met 14-10 en een gelijk spel was er voor A2 dat een voorsprong in Dordt als sneeuw voor de zon zag verdwijnen in de slotfase tegen Sporting Delta A2: 9-9.

De volle winst was er verder voor A4, D5, E6, E7, F1 en F2. Albatros D1 maakte het Nederlands zaalkampioen HKV/Ons Eibernest erg lastig en verloor nipt met 9-10. D2 en D3 kregen in de 1e klasse het deksel op de neus en verloren van PKC D2 en DVS D1.

Het G-team kon de eerste veldsessie afsluiten met een overwinning en een nederlaag. Velocitas was evenals in de zaal te sterk, maar Thor werd met 3-2 geklopt.

Zaterdagavond waren tientallen Albatrossers te gast op de jaarlijkse medewerkersavond van de club.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden er spelletjes gespeeld en kon voorzitter Max van de Pol zijn vrijwilligers bedanken voor al hun inzet en de Activiteiten Commissie voor de organisatie van een gezellige avond.

Fotobijschrift: Gezellige drukte en veel doelpunten bij de eerste veldzaterdag bij Albatros

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.