Groote Lindt wint terecht van SV Lombardijen

11 april 2016 door Hennie van der Zouw
Groote Lindt wint terecht van SV Lombardijen

ZWIJNDRECHT - Groote Lindt heeft ondanks het gemis van wederom diverse spelers een terechte overwinning geboekt op de rode lantaarndrager SV Lombardijen. Hiermee is het doek bijna gevallen voor de sympathieke club vanaf Zuid. Voor Groote Lindt daarentegen worden het nog een aantal spannende weken.

Op een zonnig hoofdveld was de openingsfase nog voor SV Lombardijen. Zonder dat de ploeg direct gevaar kon stichten speelde het spel zich wel af op de Groote Lindt helft. Na circa 10 minuten draaide het spelbeeld en kon Groote Lindt gaan bouwen aan een overwicht. Dat de 2 recente overwinningen voor vertrouwen zorgde was ook direct te zien aan het veldspel. Groote Lindt haalde een goed niveau en nam in de 35ste minuut terecht de leiding.

Doelpuntenmaker was Michael Slingerland die gedecideerd afrondde. De voorsprong kwam niet meer in gevaar en zo was de 1-0 voorsprong tevens de ruststand.

In de tweede helft was Groote Lindt duidelijk de betere ploeg. Groote Lindt was conditioneel sterker en creëerde de nodige kansen. Van al deze kansen was het uiteindelijk opnieuw Michael Slingerland die de trekker een keer overhaalde en de 2-0 op het scorebord bracht. Hierna verzuimde Groote Lindt om verder afstand te nemen van SV Lombardijen. Een kwartier voor tijd kregen de gasten haar grootste kans om de spanning in de slotfase terug te brengen. Met een fraaie reflex kon de bal tot ieders opluchting tot corner worden verwerkt.

Groote Lindt heeft uit de laatste drie wedstrijden de volle buit van 9 punten gepakt. Hierdoor krijgt De Lindt de belangrijke plek 12 (goed voor NC om lijfsbehoud) weer in zicht. De ploegen onderin laten zich overigens gelden want ook Soccer Boys en Bolnes wonnen waardoor de verschillen naar de middenmoot ook klein zijn. Voor Groote Lindt is de opdracht even moeilijk als duidelijk: er zijn nog 4 wedstrijden (2 uit en 2 thuis) te spelen en daarin mogen er niet al teveel punten verspeeld worden.

De accu zal weer opgeladen moeten worden voor een hopelijk volgende mooie serie. Over 2 weken (op 23-4) hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Binnenmaas. De ploeg van oud Groote Lindt-trainer Leo Dekker is al zo goed als veilig en kan dus redelijk vrijuit voetballen. Voor De Lindt zijn de belangen daarentegen groot.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.