Korfballers sv Conventus terug in het veldkampioenschap na zege op koploper

11 april 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus terug in het veldkampioenschap na zege op koploper

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen weekend zich weer helemaal terug in de strijd om het veldkampioenschap geknokt. Het team van coach Benno Snaphaan wist in een spannende eindfase een gat te slaan van drie punten met het koploper Dubbel Zes.

Voor Conventus was het zondag de tweede topper in een week tijd: een week eerder had het team nog de promotiewedstrijd tegen OKV gespeeld en nu begon het veldseizoen direct met de moeilijkste tegenstander uit de competitie: Dubbel Zes. Het team kende echter een vliegende start en kwam al snel op een 5 – 2 voorsprong, maar de tegenstander speelde het spel slim door veel strafworpen in hun voordeel te veroorzaken en kwam zo zelfs terug tot een 6 – 7 voorsprong. Maar Conventus liet zich niet uit zijn spel halen en kwam vlak voor rust tot vreugde van het grote thuispubliek weer langszij tot 8 – 7.

In de tweede helft slaagde Conventus er in om de voorsprong te behouden, waarbij de rebound in tegenstelling tot een week eerder veel beter liep. Toch liet de thuisploeg de tegenstander van een 12 – 9 voorsprong terugkomen tot 13 – 12, waarmee de spanning weer volledig terug kwam. Maar in de slotminuten liet Conventus zich niet gek maken en liep het weer uit tot een 16 – 13 overwinning, waarmee Conventus nu op een gelijk aantal verliespunten komt als Dubbel Zes en daarmee weer terug in de race is om het veldkampioenschap.

Scores sv Conventus: Thomas Streefkerk 5x, Jorrit de Bruijn 5x, Jeroen van de Pol 3x, Danny van Antwerpen 1x, Priscilla Zijlmans 1x, Daniëlle Winters 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.