Weer verlies voor Pelikaan 1 na goede wedstrijd

11 april 2016 door Hennie van der Zouw
Weer verlies voor Pelikaan 1 na goede wedstrijd

ZWIJNDRECHT - Pelikaan heeft in de wedstrijd tegen SHO opnieuw zichzelf niet beloond na een kansrijke 1e helft.

De eerste kans was al in de 5e minuut. Een gevaarlijke uitbraak van Pelikaan met Lucas Adelino aan de bal en naast hem liep Erwin van Dis. Lucas probeerde Edwin te bereiken maar een verdediger van SHO zat er met een sliding tussen en schoot de bal rakelings naast zijn eigen doel. In de 9e minuut verscheen Jordy van Buren na een goede combinatie alleen voor de keeper maar de bal kwam ongelukkig voor zijn zwakkere linkerbeen en daarom ging de bal naast het doel. Na een kwartier besloot een SHO-verdediger ongeveer vanaf de middellijn terug te spelen op zijn keeper maar de bal ging langs de keeper maar ging ook weer net naast het doel. In de volgende 5 minuten stond Manucho Adelino in de hoofdrol. Eerst werd hij al dan niet bewust aangetikt in het strafschopgebied maar de goed leidende scheidsrechter Jobse zag er niets in. Een minuut later had hij een goede actie maar zijn schot was recht op de keeper. Even later een prima voorzet van Anouar Saïd en Manucho hoefde alleen voor de keeper de bal maar aan te raken maar hij hinkte waarschijnlijk op twee gedachten maar de bal ging in ieder geval niet over de doellijn.

In de 41e minuut kreeg Anouar Saïd op 20 meter van het doel een vrije trap maar de bal ging net naast. Tegenover al deze kansen of mogelijkheden van Pelikaan stelde SHO er niets tegenover, geen enkele kans wisten zij te creëren.

Een voorsprong was zeer verdiend geweest maar het was gewoon 0-0 met de rust.

We gaan het nu niet over oude voetbalwetten hebben maar na 4 minuten was het plotsklaps 1-0 voor SHO. Tot ieders verrassing verscheen de linkerspits alleen voor Rik Pomp en met een bekeken lobje plaatste hij de bal in het doel. Weer een achterstand voor Pelikaan. Maar na 10 minuten stond het toch weer gelijk. Na een prima actie van Manucho Adelino op rechts gaf hij een voorzet op Jordy van Buren die de bal in één keer op zijn slof nam en op prachtige wijze de 1-1 maakte. 

Tot het laatste kwartier gebeurde er niet veel. Eerst schoot een SHO speler via een Pelikaan-verdediger op de lat en twee minuten later was het toch raak voor SHO. Na een bliksemsnelle uitval werd de bal vanaf rechts voorgezet en vanaf links werd de bal via de binnenkant van de paal onhoudbaar langs Rik Pomp binnengeschoten: 2-1. Pelikaan probeerde het nog wel maar de echte overtuiging ontbrak. Er was nog wel een kopbal van Erwin van Dis uit een corner en Rik Pomp ging als keeper nog mee naar voren maar het bleef 2-1.

Na de wedstrijd werd bekend dat Heerjansdam had gewonnen en nu 7 punten voorsprong heeft op Pelikaan. Er resten nog 4 wedstrijden en alleen 4 overwinningen zouden nog mogelijkheden geven op de na-competitie. Dat klinkt simpel maar met het vertoonde spel van de laatste weken en tegen ploegen die niets meer te winnen of te verliezen hebben moet een narrow escape mogelijk zijn maar daar moeten alle spelers wel in blijven geloven. Er zijn meer rare dingen gebeurd in voetballand.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.