O&O toont haar visitekaartje

12 april 2016 door Hennie van der Zouw
O&O toont haar visitekaartje

ZWIJNDRECHT - Met bijna zeshonderd deelnemers heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O zaterdag tijdens haar turnshow een meer dan fraai visitekaartje afgegeven. Het zeer gevarieerde programma van zowel de middag- als de avondvoorstelling gaf een duidelijk beeld welke beweegmogelijkheden de club in huis heeft. Het motto 'Road to the Olympics' kreeg een extra dimensie toen kort er voor bekend werd dat drie O & O-turners waren geselecteerd voor deelname aan het aanstaand Olympisch Test Event in Rio de Janeiro.

In het middagprogramma kwam de jongste jeugd in actie. De toon werd direct gezet met het openingsnummer 'Bewegen is gezond' van de kleuters t/m 5 jaar. Een heel enthousiast uitgevoerde dans. De groepen van ouder-en-kind-gym lieten daarna in twee bewegingsbanen zien waar de allerkleinsten zoal toe in staat zijn. De meisjes ritmische gymnastiek demonstreerden mooie oefeningen  zowel met als zonder materiaal. De hoepelcompositie van de pré-junioren liet hierin een verdere opbouw zien. Vermeldenswaard is zeker het acronummer van de acrogroep. In een bijzondere compositie werden de eerste beginselen acrogym op de vloer gezet.

De gedegen optredens van de selectiegroepen waren goede tegenhangers van de met vol passie uitgevoerde toestelnummers van de recreantengroepen. Ook de dansen van de dans-Kids mochten er zijn. Een vlot minitrampspringnummer van de jongensselectie ging voor af aan een het wervelende  sluitingsnummer 'Champions' van de volledige RG-selectie.

De  avondvoorstelling werd massaal gestart met het nummer 'Olympisch vuur', uitgevoerd door meer dan tachtig meisjes 9 t/m 11 jaar, gevolgd door de hoepel/lint-wedstrijdoefening van de meisjes ritmische. In de 'brug in opbouw' van de jongens en heren recreanten kwam goed tot uiting hoe de eerste vormen kunnen groeien naar een wedstrijdoefening. De shownummers van de jazz- en streetdance-afdelingen waren goed verzorgd en zeker het bekijken waard, evenals de duo-composities acrogym. Ook de individuele en groepsoptredens van de meisjes ritmisch mochten er zijn. De Gymmixen en toestelnummers van de dames/heren selecties waren van een uitstekend gehalte en kenden diverse hoogstandjes. Het programma was verder doorweven met gevarieerde en met veel vaart uitgevoerde springnummers, zoals het tafelspringen en synchroon minitramp springen van een grote groep jongens en heren. De turnshow werd in stijl afgesloten met een fraai uitgevoerde 'Closing Ceremony' van de selectie turnen dames en alle overige deelnemers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.