Wethouder de Witte start De BeestenBende

14 april 2016 door Hennie van der Zouw
Wethouder de Witte start De BeestenBende

ZWIJNDRECHT - Ook Zwijndrecht heeft vanaf nu De BeestenBende – ‘het leukste leefbaarheidsproject van Nederland’. Om dat  te vieren verwelkomde Wethouder Jolanda de Witte op woensdagmiddag 13 april om klokslag 15.00 uur de milieubewuste kinderen en hun ouders bij de beiaard van Zwijndrecht, bij winkelcentrum Walburg. De BeestenBenders gingen in stijl van start, met hun eerste speurtocht naar zwerfafval.

Als BeestenBende-lid help je mee om de dieren in je buurt te beschermen tegen zwerfafval. Samen met een team van schoolvriendjes en minstens één begeleider, doe je je best om je eigen buurt schoon en leefbaar te houden, voor mensen én dieren. In de loop van het schooljaar maken de actieve leden allerlei avonturen en evenementen mee, om hen te bedanken voor hun goede werk.

De BeestenBende in Zwijndrecht begint alvast met tientallen kinderen van basisscholen De Twee Wieken en De Dolfijn. En natuurlijk kunnen ook alle kinderen uit Zwijndrecht in de leeftijd van 6 tot en met 11 jaar lid worden van De BeestenBende.

Goochelshow en speurtocht
Wethouder de Witte opende De BeestenBende op een passende manier, door een lint bestaande uit zwerfafval door te knippen. Vervolgens vertrok de eerste lichting BeestenBenders voor een zwerfafvalspeurtocht om allerlei opdrachten uit te voeren, waarbij ze ook uitkwamen bij Jumbo Verhoef en Kaasbest, voor wat lekkers onderweg. Bovendien deed een goochelaar tijdens een show de kinderen verbaasd staan met zijn vingervlugge trucs.

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.