DevelsteinCollege trots op tweede plaats bij verkiezing Sportiefste School van Nederland

15 april 2016 door Hennie van der Zouw
DevelsteinCollege trots op tweede plaats bij verkiezing Sportiefste School van Nederland

ZWIJNDRECHT - Het DevelsteinCollege eindigde tijdens de finale om de felbegeerde titel van ‘Sportiefste School van Nederland’ op een gedeelde tweede plaats. In maart werd de school samen met vier andere middelbare scholen uit Nederland door de KVLO en NOC*NSF genomineerd voor de finale op 14 april aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Groningen.

De winnaar van de finale is het Blariacum College, dat zich de komende twee jaar de ‘Sportiefste School van Nederland’ mag noemen en een cheque t.w.v. € 3.000,- ontving.

Altijd in beweging
Onder het motto ‘Altijd in beweging’ ging het DevelsteinCollege de strijd aan om de eerste plaats voor de felbegeerde titel van de ‘Sportiefste School van Nederland’. Hiermee liet de school zien dat het sportprogramma is afgestemd op alle leerlingen, ongeacht leeftijd of niveau. Het DevelsteinCollege is daarnaast actief met het naschoolse sportpakket en sportieve activiteiten voor leerlingen en personeel, waaronder (interscolaire) sportdagen, steunlessen lichamelijke opvoeding en sport als examenvak.

Met een voorlichtingsfilm, een podiumpresentatie van 30 leerlingen en een onderbouwde verdediging voor een vakkundige jury behaalde de school een gedeelde tweede plaats met de overige deelnemers. Hiermee ontving het DevelsteinCollege een cheque t.w.v. € 1.500,- die de school kan besteden aan nieuw sportmateriaal voor de leerlingen. ,,Dat wij uit alle landelijke inzendingen waren genomineerd, vonden wij al een prijs op zich. Natuurlijk ga je voor goud, maar ook de concurrentie was ijzersterk. Het Blariacum College is een verdiende winnaar en wij zijn heel tevreden over ons resultaat. Ook de tweede prijs is er een om trots op te zijn,” licht docente lichamelijke opvoeding Nathalie Termorshuizen toe.

Op dezelfde dag dat de finale plaatsvond, ontving rector Paul den Otter van wethouder Jolande de Witte het ‘Keurmerk Alcoholvrije School’. Sterk bewegingsonderwijs, een gezonde kantine, gratis water-tappunten en een rookvrije school zijn de belangrijkste gezondheidskenmerken die de school hoog in het vaandel heeft staan. Het nieuwe vignet is een belangrijke aanvulling. ,,Hiermee helpen wij onze leerlingen binnen al onze mogelijkheden bij een gezonde leefstijl,” licht Den Otter toe.

Fotobijschrift:
Ruim 30 leerlingen en een selectie van het docententeam lichamelijke opvoeding van het DevelsteinCollege streden tijdens de finale van de ‘Sportiefste School van Nederland’ om de eerste plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.