Zwijndrechtse Heugel voor Bert de Nooijer de scheidende secretaris van de Marine Club

18 april 2016 door Hennie van der Zouw
Zwijndrechtse Heugel voor Bert de Nooijer de scheidende secretaris van de Marine Club

ZWIJNDRECHT - Burgemeester Dominic Schrijer reikte een Zwijndrechtse Heugel uit aan  scheidend vicevoorzitter/secretaris Bert de Nooijer van de Marine Club Rotterdam (MCR). Hij werd verrast met deze onderscheiding tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de MCR op donderdag 14 april.

Bert de Nooijer heeft de Zwijndrechtse onderscheiding opgespeld gekregen vanwege zijn verdiensten voor de regio Groot Rotterdam en niet in de laatste plaats voor zijn woonplaats Zwijndrecht. Hij spant zich daarvoor in zakelijk en sociaal-maatschappelijk verband in. De Nooijer is een welbekend persoon in het internationaal maritiem cluster, om te beginnen vanwege zijn positie als directeur en mede-eigenaar van het gerenommeerde cargadoorsbedrijf Slavenburg & Huyser en zijn (bestuurs)lidmaatschap van de Marine Club Rotterdam.

Gemeentelijke onderscheiding Zwijndrechtse Heugel
De veelzijdige gemeentelijke onderscheiding Zwijndrechtse Heugel wordt toegekend aan personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Zwijndrecht op het gebied van bestuur, economie, kunst, cultuur, maatschappelijke zorg, milieu, religie of sport. De vorm van de draagspeld refereert aan de heugel die in het oude beeldmerk van Zwijndrecht was afgebeeld. Een heugel kan een haak zijn waaraan een ketel boven het haardvuur kan hangen, maar ook een gekartelde staaf waarover een tandwiel kan gaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.