Olympische Droom voor O en O Turners komt uit

18 april 2016 door Hennie van der Zouw
Olympische Droom voor O en O Turners komt uit

ZWIJNDRECHT -  De O & O-leden Bart Deurloo, Frank Rijken en (reserveturner) Anthony van Assche hebben, samen met hun teamgenoten Epke Zonderland, Michel Bletterman, Jeffrey Wammes en Casimir Schmidt hun Olympische droom in vervulling zien gaan.

De Oranjemannen wisten bij het in Rio de Janeiro gehouden Olympisch Test Event  beslag te leggen op één van de vier laatst te verdelen startbewijzen. Met 347,444 punten veroverden zij overtuigd het brons.

Met deze opmerkelijke prestatie schreef het team historie. Voor het eerst in de geschiedenis wist een herenteam zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.

In Glasgow hadden de eerste acht landen zich reeds rechtstreeks geplaatst: Japan, China, Groot Brittannië, Rusland, Amerika, Zwitserland, Brazilië en Korea. Met de teams van Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk is het deelnemersveld van twaalf nu definitief.

Frank Rijken turnde een meerkamp en kwam tot een totaal eindscore van 84,599 punten, opgebouwd uit 14,433 op vloer, 14,133 op voltige, 13,833 aan de ringen, 14,800 op sprong, 13,600 op de brug en 13,800 aan het rek.

Bart Deurloo kwam niet in actie op brug. Zijn scores op de overige toestellen waren 14,625 op vloer, 14,600 op voltige, 14,366 aan de ringen, 13,633 op sprong, 14,925 aan het rek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.