Belangrijke punten voor Albatros

18 april 2016 door Hennie van der Zouw
Belangrijke punten voor Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van de Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros hebben gisteren goede zaken gedaan.

Albatros 1 en 2 wonnen hun lastige uitwedstrijd bij respectievelijk Korbatjo en KCC/So Natural 5 ruim en A1 pakte een punt bij IJsselvogels A1.

Albatros 1 trainde deze week op natuurgras om zich optimaal voor te bereiden op de uitwedstrijd bij Korbatjo. De noppenschoenen moesten weer opgezocht en soms zelfs geleend worden en ook het weer van de afgelopen periode leek niet in het voordeel van de kunstgrasploeg. In Oud-Beijerland was het begin dan ook voor thuisploeg Korbatjo dat rap een 3-0 voorsprong nam. Albatros was gelukkig snel van de schrik bekomen en nam een 3-6 voorsprong die bij rust nog steeds geconsolideerd kon worden: 8-11. Ook na rust had Albatros het betere van het spel en liet de irritatie over aan de thuisploeg die zich echter toch weer langszij hees: 12-12. Via 13-13 bleek Korbatjo te afhankelijk van een paar scorende heren en bleek Albatros over meer scherpschutters te beschikken.

De damesdoelpunten brachten de 13-20 eindstand op het scorebord waardoor Albatros nu afstand neemt van de onderste plaatsen.

Albatros 2 speelde een prima eerste helft, maar vergat voldoende te scoren uit de mooie aanvallen.

Bij rust was het dus slechts 3-4 in het voordeel van de titelkandidaten, maar na rust maakte Albatros korte metten met de Capelse tegenstander: 7-17.

De wedstrijd tussen de A1-teams van IJsselvogels en Albatros kwam door de harde wind en de veelvuldig fluitende scheidsrechter niet echt los. De koploper die nog een paar punten nodig heeft voor het kampioenschap kon een nuttig punt aan haar totaal toevoegen: 11-11.

A2 won de uitwedstrijd bij Movado A1 met 7-9 en ook was er winst voor S5, B4, D4 en D5. Ook de midweekse wedstrijden waren al goed geëindigd met winst voor de beide midweekteams, senioren 4, A4 en F4.

Bij de allerjongsten was er winst voor E6, F3 en F6.  Een aantal jeugdteams van Albatros is in de voorjaarscompetitie een klasse hoger ingedeeld. Dat betekent wellicht minder winstpartijen en soms ook grote nederlagen, maar er wordt wel veel bijgeleerd.

Ook deze week zijn er weer wat doordeweekse wedstrijden. Ook spelen A1 en B1 in de 2e ronde van de bekercompetitie tegen respectievelijk Kinderdijk A1 (wo. 20/4) en Maassluis B1 (di.19/4).

Fotobijschrift: Beeld van de wedstrijd Korbatjo - Albatros

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.