Bewoner Yvette Hanselman in het zonnetje gezet

21 april 2016 door Hennie van der Zouw
Bewoner Yvette Hanselman in het zonnetje gezet

ZWIJNDRECHT - Zaterdagmiddag 9 april overhandigde wethouder Robert Kreukniet een bos bloemen en een attentie aan Yvette Hanselman voor haar inzet bij het realiseren van de nieuwe speelplek aan het Aalbespad. Yvette zet zich met de Heerjansdames ook in voor verschillende evenementen in Heerjansdam, zoals; een halloweenfeest en de buitenspeeldag.

Speelplek Aalbespad
Eind vorig jaar is Yvette door de gemeente benaderd met de vraag of zij samen met de buurt een ontwerp wil maken voor de nieuwe speelplek aan het Aalbespad. De speelplek was verouderd en toe aan vervanging. Yvette heeft geen moment getwijfeld en is de uitdaging aangegaan.

Aan de slag
Al snel waren er enthousiaste buurtbewoners die deel wilden nemen in de werkgroep. Deze werkgroep heeft middels een tekenwedstrijd en een inloopmiddag in de speeltuin de wensen van alle kinderen verzameld. Dit mooie wensenlijstje is vertaald naar 3 verschillende ontwerpen voor de nieuwe speelplek. De werkgroep heeft samen met het kinderpanel de ontwerpen beoordeeld en het winnende ontwerp gekozen.

Openingsfeest
Bij een nieuwe speelplek hoort natuurlijk een leuk openingsfeest. Yvette heeft daarom alle buurtbewoners en kinderen uitgenodigd voor een feestelijke opening. Het kinderpanel heeft samen met wethouder Robert Kreukniet het lint doorgeknipt en daarmee de nieuwe speelplek geopend.

Heerjansdames
Naast haar enorme inzet voor de nieuwe speelplek organiseert Yvette met haar stichting Heerjansdames verschillende evenementen in Heerjansdam, zoals; de kinderspelen op Koningsdag, een levende kerststal of een halloweenfeest. Ook de jaarlijkse buitenspeeldag mag niet ontbreken. Met een beetje passen en meten zal de buitenspeeldag ook dit jaar weer plaatsvinden op de inmiddels nieuwe speelplek aan het Aalbespad.

Wilt u ook iets doen?
Wilt u zich inzetten voor uw buurt neem dan contact met de gemeente op. Ook als u iemand kent die een bloemetje verdient voor zijn of haar inzet horen wij van de gemeente, dit graag van u.

U kunt 'bewoner in het zonetje' bereiken via wijkbureau@zwijndrecht.nl of 078 770 37 05

Foto: Maaike Burggraaf van de gemeente overhandigt onder toeziend oog van wethouder Robert Kreukniet een bos bloemen aan Yvette Hanselman. (Foto: Gemeente Zwijndrecht)

Bewoner in het zonnetje
De gemeente Zwijndrecht is gestart met de actie ‘Bewoner in het zonnetje’. Iedere maand bezoeken wij een bewoner die zich belangeloos inzet om de buurt te verfraaien. Deze bewoner bedanken wij met een mooie bos bloemen. Kent u zo’n bewoner of bewoonster laat dit dan weten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.