Korfballers sv Conventus virtueel de nieuwe koploper na zege op Keep Fit

25 april 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus virtueel de nieuwe koploper na zege op Keep Fit

ZWIJNDRECHT -  De korfballers van sv Conventus hebben zondag directe concurrent Dubbel Zes virtueel gepasseerd dankzij een zege op Keep Fit. Op eigen veld wist het team van coach Benno Snaphaan met een ruim verschil te winnen, waar Dubbel Zes afgelopen weekend juist verloor. Hiermee heeft Conventus evenveel punten in het kampioenschap als de concurrent, maar heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Conventus kreeg zondag één van de sterkere tegenstanders uit het kampioenschap op bezoek: het als derde geklasseerde Keep Fit. Voor deze wedstrijd werd Daniëlle Winters vervangen door Ilona Schreuders, terwijl de zieke Samantha Boorsma na een half uur wedstrijd het stokje over moest dragen aan Elaine Niesing.

De wedstrijd werd echter onder moeilijke weersomstandigheden gespeeld, wat het beide teams er niet makkelijker op maakte. Na het beginsignaal kende de wedstrijd dan ook een bijzonder trage start, met beide partijen die in de eerste twintig minuten slechts één maal wisten te scoren. Vervolgens kwam Conventus in zijn eigen spel en begon daarmee de doelpuntenmachine op gang te komen. Al snel wisten de Zwijndrechtse korfballers een grote voorsprong op te bouwen welke door Keep Fit niet meer goed te maken was. Op het moment dat de scheidsrechter affloot stond er dan ook een ruime 11 – 5 overwinning op het scorebord.

Na de wedstrijd volgde vervolgens het nieuws dat concurrent Dubbel Zes nipt van Aurora had verloren, waarmee Conventus virtueel de leider in het kampioenschap is. Volgende week volgt een inhaalwedstrijd tegen SDO, een zege in deze wedstrijd zou Conventus ook qua punten de ware koploper in het kampioenschap maken.

Scores sv Conventus:
Jorrit de Bruijn 3x, Thomas Streefkerk 2x, Danny van Antwerpen 2x, Samantha Boorsma 1x, Ilona Schreuders 1x, Elaine Niesing 1x, Jeroen van de Pol 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.