Stichting Ondernemersfonds Zwijndrecht opgericht

29 april 2016
Stichting Ondernemersfonds Zwijndrecht opgericht

ZWIJNDRECHT -  Op 18 april jl. is de Stichting Ondernemersfonds Zwijndrecht opgericht. Het ondernemersfonds Zwijndrecht is bedoeld om door ondernemers georganiseerde collectieve taken te financieren.

Het stichtingsbestuur, dat namens de ondernemers het fonds gaat beheren bestaat uit Hinrich Slobbe (voorzitter), Eggo van Leusden (secretaris), Johan Kooij (penningmeester), Herman Jonker (algemeen bestuurslid) en Teun Muller (algemeen bestuurslid).

Het fonds wordt gevoed door een opslag op de OZB-belasting voor niet-woningen en is voor ondernemers, door ondernemers. De financiële middelen kunnen bijvoorbeeld besteed worden aan parkmanagement, beveiliging, promotie van winkelgebieden, citymarketing en de bevordering van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt.

De Stichting Ondernemersfonds Zwijndrecht wijst  geld uit het fonds toe aan de gebieden of sectoren evenredig met wat deze opgebracht hebben. Dit betekent dat samenwerkende ondernemers aanspraak kunnen maken op financiering uit het fonds. De bestedingen zijn geheel vrij, zolang het een algemeen nut dient en de besluitvorming transparant verloopt. Het fonds draait als een pilot van 3 jaar.

Het ondernemersfonds bestaat formeel al sinds 1 januari 2016, maar de organisatie is nog volop in ontwikkeling. Met de oprichting van de Stichting Ondernemersfonds wordt een grote stap gezet. In de komende periode werkt het bestuur aan het opzetten van de organisatie, zodat georganiseerde ondernemers in trekkingsgebieden bestedingsvoorstellen kunnen indienen. Hierover worden alle ondernemersorganisaties te zijner tijd geïnformeerd.

Voor meer informatie over het ondernemersfonds kijkt u op de ondernemerspagina van de gemeentelijke website: www.zwijndrecht.nl/ondernemers. Ook kunt u contact opnemen met Floor Dil (078-7703673, f.dil@zwijndrecht.nl) of Gerard Keuzenkamp (078-7703578, g.keuzenkamp@zwijndrecht.nl). Voor vragen over uw specifieke bedrijfsomgeving kunt u zich wenden tot uw ondernemers- of winkeliersvereniging.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.