Pelikaan wint met 1 - 6 bij Prinsenland

02 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan wint met 1 - 6 bij Prinsenland

ZWIJNDRECHT -  Pelikaan begon de wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde Prinsenland matig en van beide kanten was er veel onnodig balverlies. Tot de 23 e minuut gebeurde er niet veel en zag het er zeker niet naar uit dat deze wedstrijd veel doelpunten op zou gaan leveren. Een uitval van Prinsenland en een moment van niet alert ingrijpen van de verdediging van Pelikaan, zorgde er voor dat Robert van Opdorp (Prinsenland) met een goed schot Rik Pomp kon passeren. 1-0 Prinsenland.

Na deze domper leek het wel of Pelikaan wakker geschut was. Bij balverlies werd meteen druk gezet en bij balbezit wisten de spelers elkaar steeds beter te vinden. Dit resulteerde dan ook al snel tot de gelijkmaker. In de 30 e minuut wist Rowdy Nossent vanuit een corner de doelman van Prinsenland te passeren. (het was overigens als toeschouwer niet goed te zien of de bal de doellijn volledig gepasseerd was, maar de goed fluitende scheidsrechter wees resoluut naar de middenstip): 1-1. Nog maar nauwelijks 3 minuten later was het weer raak voor Pelikaan.

Een schitterende pass van Anouar Said werd strak ingekopt door Jordy van Buren: 1-2. Nog voor rust kreeg Lerry Overgaauw een goede mogelijkheid om de score nog verder uit te bouwen. Alleen afgaande op de keeper miste zijn schot echter kracht en ging net naast.

Wat er in de rust tegen de spelers verteld is zullen we nooit weten,maar het resultaat zal ons nog lang bij blijven. Het gezegde: “het leven is goed in het Brabantse land” kwam voor Pelikaan ten volle tot zijn recht. De klok op het scorebord was nog niet eens versprongen naar minuut 46 toen Jordy van Buren zijn 2e doelpunt in deze wedstrijd wist te maken.

Het leek een voorzet,maar de bal viel achter de keeper in het doel: 1-3. Een paar minuten later een vrije trap voor Prinsenland net buiten de 16 die door Rik pomp over het doel getikt kon worden. In het verdere verloop van de wedstrijd kwam Prinsenland nog maar sporadisch in balbezit en creëerden ze geen echte kansen meer. In de 52e minuut weet Anouar Said met een mooie lob de keeper te passeren: 1-4. In het daarop volgende half uur stapelen de kansen van Pelikaan zich op en is het een wonder dat er niet meer doelpunten vallen.

Lucas Adalino, die voor deze wedstrijd al een werkdag achter de rug had, schiet op de paal, Erwin van Dis mist goede kans en Jesper Nossent (ingevallen voor Jermain Bebrout) speelt bal te ver voor hem uit, waardoor keeper kan ingrijpen. Toch wist Pelikaan in de laatste 10 minuten nog 2x te scoren. Anouar Said (zijn 2e ): 1-5 en in de allerlaatste minuut Jesper Nossent: 1-6.

Met deze winst is Pelikaan drie punten ingelopen op Heerjansdam, die vandaag verloor van Oranje Wit. Met nog 2 wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand 3 punten en is er nog kans om de nacompetitie te halen. Volgende week speelt Pelikaan de uitwedstrijd tegen Zuidland.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Thomas de Boer, Lucas Adelino, Mahmut Erol, Rowdy Nossent, Lerry Overgaauw, Jordy van Buren, Erwin van Dis (80 Remco Aarts), Anouar Said, Valerie Silva, Jermain Bebrout (70 Jesper Nossent).

Foto: Anouar Said die twee doelpunten voor zijn rekening nam. Foto is van Karin van Buren.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.