Rio mannen in het zonnetje gezet

02 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Rio mannen in het zonnetje gezet

ZWIJNDRECHT - In een gesloten bijeenkomst heeft het bestuur van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O in het bijzijn van o.a. Wethouder van Sport Jolanda de Witte, gemeenteraadsleden, ereleden, pers en andere genodigden hun “Rio-kanjers” in het zonnetje gezet.

De turners Anthony van Assche, Bart Deurloo en Frank Rijken werden door voorzitter Pauline den Hartog gefeliciteerd en gecomplimenteerd met het behalen van het teamstartbewijs voor de aanstaande Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Een historische gebeurtenis voor zowel de KNGU, de gemeente Zwijndrecht maar zeer zeker ook voor O & O. Mede-Oranjeselectielid Boudewijn de Vries, hun trainer Jeroen Jacobs, fysiotherapeut Niels Hagen en internationaal jurylid Vincent Reimering werden meegenomen in de loftuitingen. Na deze memorabele woorden was het de beurt aan wethouder de Witte. Zij vertaalde het trotse gevoel van het gemeentebestuur en sloot zich volledig aan bij de woorden van de vorige spreekster.

Vervolgens kreeg internationaal jurylid Vincent Reimering het woord. Hij zette uiteen welk lang traject de turners hebben moeten doorlopen om tot dit bijzondere resultaat te kunnen komen. De eerste hobbel moest reeds bij de China gehouden Wereldkampioenschappen van 2014 genomen worden. Daar moest het team bij de beste vierentwintig landen eindigen om überhaupt verder te mogen. De volgende stap was in 2015 het WK in Glasgow. Met een elfde plaats drongen zij door tot het jongstleden testevent waarbij zij als team als derde uit de strijd kwamen. De grote individuele vooruitgangen die binnen dit traject ten opzichte van de concurrerende landen gemaakt moesten worden en ook gemaakt zijn, zijn meer dan lovenswaardig. Hij was er verder van overtuigd dat O & O medaillekanshebbers in huis heeft.

Na al deze lovende woorden was het tijd om de Olympische taart aan te snijden en werd de pers in de gelegenheid gesteld de mannen te interviewen. Na het officiële gedeelte was er tijd voor een hapje en een drankje.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.