Kampioenschap komt binnen handbereik van korfballers sv Conventus

09 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Kampioenschap komt binnen handbereik van korfballers sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Het kampioenschap komt steeds dichterbij voor de korfballers van sv Conventus. Afgelopen zaterdag vergrootte het door WellnessSun gesponsorde team zijn voorsprong op concurrent Dubbel Zes naar drie punten door van Fluks te winnen.  Hiermee kan Conventus in de volgende wedstrijd het kampioenschap al veiligstellen.

Waar afgelopen weekend het hele land vanwege het warme weer naar de kost trok, gold dit ook voor de korfbalselectie van Conventus. Voor Conventus wachtte in Noordwijk echter geen strandbedje, maar opnieuw een belangrijke wedstrijd. Tegenstander Fluks was voor de wedstrijd al zeker van degradatie, maar beschikt wel over enkele sterke heren die gemiddeld goed zijn voor vijftien goals per wedstrijd.

Conventus begon de wedstrijd bijzonder sterk en liep in de eerste drie minuten al uit naar een 0 – 4 voorsprong. Vervolgens viel het scorende vermogen van het Zwijndrechtse team stil en kwam Fluks terug tot 3 – 4. Pas na zestien minuten pakte Samantha Boorsma de scores van Conventus weer op door er 3 – 5 van te maken, waarna een veilige voorsprong kon worden geslagen. Met 6 – 10 bedroeg de ruststand al vier punten.

De tweede helft begon opnieuw met een serie punten, waarmee de voorsprong zelfs tot 6 – 13 kon worden uitgebreid. De ruime voorsprong werd door coach Benno Snaphaan aangegrepen om nieuwe gezichten speeltijd te geven. Mariska Los en A1-speelster Lianne Goedhart maakten beiden hun debuut in het eerste team door de afscheid nemende Priscilla Zijlmans en Samantha Boorsma te vervangen, terwijl Luuc de Ruiter na twintig minuten in de tweede helft Thomas Streefkerk verving. Ondanks de wisselingen kon de zeven punten voorsprong worden behouden, waarmee de wedstrijd mede dankzij tien doelpunten van Jorrit de Bruijn in een 14 – 21 overwinning eindigde.

Na de wedstrijd volgde vervolgens het nieuws dat concurrent Dubbel Zes vanwege een gelijkspel een punt had laten liggen bij SDO (waar Conventus vorige week nog van won), waarmee het verschil in het kampioenschap niet twee, maar drie punten bedraagt. Voor Conventus betekent dit dat het kampioenschap al tijdens de volgende wedstrijd tegen Aurora veilig kan worden gesteld. Voordat deze wedstrijd zal worden gespeeld krijgt de selectie eerst nog een week vrij, waarna de wedstrijd in Haarlem voor 22 mei op de planning staat.

Scores sv Conventus: Jorrit de Bruijn 10x, Samantha Boorsma 3x, Danny van Antwerpen 2x, Thomas Streefkerk 2x, Jeroen van de Pol 2x, Rowie Kiel 1x, Luuc de Ruiter 1x

Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.