Albatros doet mooie zaken in zonnig weekend

09 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Albatros doet mooie zaken in zonnig weekend

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros heeft afgelopen zaterdag goede resultaten behaald. In totaal gingen slechts acht van de 23 gespeelde wedstrijden verloren en dus blijkt Albatros goed tegen de zon te kunnen. Opmerkelijk was het dat zowel de A- als de C- en de E-teams ongeslagen bleven.

A1, A2, C1, C2, C3, C4 en E6 wonnen hun wedstrijd, A3, A4 en E1 speelden gelijk. Kampioen A1 speelde runner-up NIO A1 in de tweede helft helemaal zoek, eerst dankzij veel damestreffers, maar vervolgens door topscorer Michiel die uiteindelijk voor negen treffers tekende.

Alle spelers kwamen op het mooie en zonnige veld in Rotterdam tot scoren en de kampioen doorbrak ook de 200 doelpuntengrens in deze veldcompetitie.

A2 klopte ACKC A1 met 11-12, A3 maakte een achterstand tegen WION A1 goed en pakte een punt (11-11) en ook A4 speelde gelijk (9-9 tegen Dordrecht A1) en kan over twee weken de volgende kampioen worden.

C1 won in een doelpuntarme wedstrijd met 2-3 van KCR C2 en ook C4 won van KCR (2-6). C2 klopte ADO C2 met 5-6 en C4 was op schot tegen Sperwers C1 (9-5).

E1 speelde opnieuw een spannende wedstrijd tegen Vriendenschaar E1 en het 11-11- gelijke spel geeft weer kans op het kampioenschap. E6 klopte Springfield E1 met 0-10.

De drie F-teams die in het veld kwamen wisten niet te winnen. Wel was er winst voor B1 dat dankzij topscorer Niels Ronhaar in Arnemuiden TOP B1 met 5-11 versloeg. D4 speelde al haar laatste veldwedstrijd en sloot deze af met een mooie 4-6 overwinning op koploper Oranje Wit D3. Het kampioenschap zal hun neus echter net voorbij gaan.

Bij de senioren nipte nederlagen voor senioren 3 (11-12 tegen Fortis 2) en senioren 5 dat in Willemstad met 12-11 van VIOS 2 verloor.

Het 2 e kende een prima start in de belangrijke wedstrijd tegen Oranje Wit 3. Goed spelend werd een 2-7 voorsprong bereikt, maar vervolgens was het overleg bij de ploeg van coaches Eddo en Roeland even zoek en hees de Dordtse ploeg zich weer naast Albatros (8-8). In de tweede helft pakte Albatros de draad gewoon weer op, werden de sterke punten van alle spelers beter benut en de voorsprong gepakt. Via 10-14 en 11-16 floot de scheids af bij 13-20. Het tweede team heeft nu nog één punt nodig uit de resterende twee wedstrijden om zich kampioen van de reserve 2 e klasse te mogen noemen.

Voor Albatros 1 stond de pikante wedstrijd tegen DVS in Hendrik Ido Ambacht op het programma. De thuiswedstrijd in september 2015 ging immers dramatisch verloren en dit keer stond er ook weer druk op de derby. Albatros en DVS waren immers beide nog niet veilig in de 1 e klasse en dus stond er wel wat op het spel. DVS kwam beter uit de startblokken en nam een 2-0 voorsprong die Albatros echter snel pareerde (2-5), maar bij rust was het verschil minimaal (8-9). In de tweede helft gaven de ploegen elkaar nog niet veel toe, maar de wedstrijd behaalde nog altijd geen goed niveau. Bij Albatros lag het tempo te laag terwijl DVS erg beperkt bleef in haar aanvalsspel. Albatros nam dankzij twee afstandstreffers van Mattijs Punt een voorsprong (11-13) en ging vervolgens slimmer spelen.

DVS kon geen vuist meer maken en Albatros kon het zich veroorloven om vier strafworpen onbenut te laten (13-16). Door dit resultaat is Albatros zeker van een plek in de 1 e klasse volgend seizoen en kan men nog twee leuke wedstrijden tegen koploper Fiks en degradant ONDO tegemoet zien.

Fotobijschrift: Foto van de wedstrijd DVS’69 - Albatros.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.