Kick off met sportieve activiteiten

13 mei 2016
Kick off met sportieve activiteiten

ZWIJNDRECHT -  Beachveld en bootcamproute Hooge Nesse/Veerplaat

Op woensdag 18 mei is de kick-off van de bootcamproute en het beachveld op Hooge Nesse/Veerplaat in Zwijndrecht. Wethouders Henk Mirck (Natuur en recreatie) en Jolanda de Witte (Sport) geven 's-middags het startsein voor deze sportvoorzieningen in de buitenlucht. Vanaf 10.00 uur zijn er al activiteiten te doen voor jong en oud.

Het beachveld en de bootcamproute liggen in het recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat en bestaat uit vier beachvelden en een bootcamproute van 1,3 km met diverse sportieve onderdelen. Beide voorzieningen zijn vrij toegankelijk, te reserveren via mailadres patricia@hattricksport.nl en geschikt voor jong en oud.

Demonstraties
Na een welkomstwoord om 13.30 uur van wethouder Aaike Kamsteeg (Ruimtelijke ontwikkeling) en uitleg door Hans Bakker (voorzitter Stichting Hooge Nesse/Veerplaat), geven de wethouders Jolanda de Witte en Henk Mirck het startsein voor de sportvoorzieningen.
Aansluitend zijn er onder leiding van de sportcoaches Hooge Nesse en de medewerking van Stand Strong Sport, Handbalvereniging Conventus, Volleybalvereniging Switch '89, Honk- en softbalvereniging Zwijndrecht en Gymnastiekvereniging O&O enkele demonstraties, waaraan iedereen gratis kan deelnemen. In de middag verzorgen natuurgidsen van 't Weetpunt een natuuractiviteit.

Activiteiten
Kinderen kunnen de gehele dag gratis deelnemen aan de activiteiten. Zij kunnen zich aanmelden via de website www.toppiecoach.nl.
Op www.facebook.com/hoogenesse is informatie te vinden voor 50-plussers die gratis kunnen deelnemen aan de bootcamp om 10.00 uur en de beweegtuin om 14.00 uur.

Wat is er te doen op Hooge Nesse/Veerplaat?
-     Sporten op het beachveld
-     Bootcamp voor kids
-     Discgolf
-     Ontdek de natuur
-     En nog veel meer activiteiten

Ontwikkeling recreatiegebied Hooge Nesse/Veerplaat
Sinds 2013 werken de gemeente Zwijndrecht, het natuur- en recreatieschap IJsselmonde en Stichting Hooge Nesse samen aan de doorontwikkeling en nieuwe inrichting van het recreatiegebied Hooge Nesse /Veerplaat rondom Hotel Ara. Het gebied is geliefd vanwege de mooie ligging langs de Oude Maas met de levendige scheepvaart en vanwege de fijne recreatiemogelijkheden. Bijzonder is dat de ontwikkeling in het gebied voor een belangrijk deel plaats vindt door de intensieve en actieve betrokkenheid van bewoners uit Zwijndrecht.

Thema’s voor de gebieden Hooge Nesse/Veerplaat zijn: bewegen, natuureducatie en duurzaamheid. In 2015 is al een aantal nieuwe voorzieningen aangelegd en in gebruik genomen. Zo werd in augustus het 18-holes tellende discgolfparcours geopend en eind september de beweegtuin op de Veerplaat. Binnenkort, op woensdag 6 juli, is de natuurspeeltuin op de Hooge Nesse helemaal speelklaar en wordt het gebruik hiervan op grootse wijze gevierd.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.