Pelikaan sluit het seizoen af met een overwinning

17 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Pelikaan sluit het seizoen af met een overwinning

ZWIJNDRECHT - Zowel de eerste als de laatste wedstrijd van dit seizoen werden gewonnen maar dat heeft helaas niet geholpen om aan degradatie te ontkomen.

Deze laatste wedstrijd van het seizoen ging tegen het ook al uitgespeelde Nieuw-Lekkerland en zo was er een wedstrijd die nergens over ging behalve de spreekwoordelijk eer. En misschien daardoor ontstond er een alleraardigste wedstrijd met veel kansen en 5 doelpunten. Pelikaan nam in de 18e minuut een voorsprong. Een prima voorzet van Jesper Nossent en Jermain Bebrout scoorde met het hoofd. Naast dit doelpunt waren er nog genoeg kansen om de score uit te bouwen: Jermain Bebrout schoot een rebound uit een vrije trap van Jordy ban Buren over, een schot van Jordy van Buren ging naast en de mooiste kansen waren voor Jesper Nossent die een bal op lat lobde en weer Jermain Bebrout die de rebound van deze bal inkopte maar de keeper stompte de bal uit het doel.

Na 4 minuten in de tweede helft werd de stand gelijk getrokken door Nieuw-Lekkerland. Een steekpass door het hart van de Pelikaan-verdediging en een Nieuw-Lekkerland aanvaller verscheen alleen voor keeper Rik Pomp. Ook deze speler gaf een lob en waar de lob van Jesper Nossent op de lat ging, ging deze lob er wel in. Na een kwartier spelen kwam Nieuw-Lekkerland zelfs op voorsprong.

Hier ging een mooie aanval aan vooraf door goed combinatiespel en weer met een steekpass door de Pelikaan-verdediging en weer stond er een aanvaller alleen voor Rik Pomp en ook nu werd hij gepasseerd: 1-2. Maar Pelikaan antwoordde snel, twee minuten later stond het 2-2. Een uitstekende pass van Erwin van Dis, die in tegenstelling tot de vorige wedstrijden nu in de achterste linie stond, kwam terecht bij Randy Kroos, hij speelde zich goed vrij en gaf de bal prima voor waar Jermain Bebrout helemaal vrij stond en de bal gemakkelijk over de doellijn plaatste. Maar het slotakkoord van de wedstrijd én het seizoen kwam van de voet van Lerry Overgaauw. Jordy van Buren had een goede actie op rechts en in plaats van de bal strak voor te zetten legde hij de bal terug op de zestienmeter lijn waar Lerry de bal controleerde en met een prachtig geplaatst schot de bal in de kruising schoot: 3-2. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Rik Pomp, Achraf Bouchrit, Jesse de Raad, Mahmut Erol, Erwin van Dis, Rowdy Nossent, Lerry Overgaauw, Jordy van Buren, Randy Kroos, Jermain Bebrout, Jesper Nossent en Vince van Nes (ingevallen).

Na de wedstrijd werd bekend dat Randy Kroos, waarvan al bekend was dat hij Pelikaan zou gaan verlaten, naar Drechtstreek in Papendrecht verhuisd. Wij bedanken Randy voor zijn inzet en al zijn doelpunten in de afgelopen zes seizoenen. Mede door zijn inbreng heeft Pelikaan de opmars gemaakt van de derde naar de eerste klasse. Randy, bedankt en het gaat je goed, succes bij Drechtstreek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.