Veiligheidsmonitor 2015 licht positief beeld

18 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Veiligheidsmonitor 2015 licht positief beeld

ZWIJNDRECHT - De resultaten van de Veiligheidsmonitor 2015 zijn voor Zwijndrecht licht positief. Eerder constateerde het college van B&W dat het aantal woninginbraken in 2015 aanzienlijk afnam. Nu zien we ook dat de inwoners van Zwijndrecht een verbetering zien op het gebied van leefbaarheid en veiligheid.

Vergeleken met de vorige meting in 2012 zijn meer inwoners tevreden over het functioneren van de politie. Ook geven mensen aan dat er minder jongeren rondhangen in de gemeente. Positief is ook de ontwikkeling in de wijk Noord. Deze wijk scoort op het gebied van leefbaarheid en veiligheid beter dan in 2012 en laat daarmee een vergelijkbaar beeld zien met de overige wijken van Zwijndrecht.

Aandachtspunten
Voor de wijk Kort Ambacht zijn de eerste resultaten bemoedigend, maar er zijn nog wel punten waar de gemeente blijvend aandacht voor moet hebben. Bijvoorbeeld voor de veiligheidsbeleving en de sociale cohesie in de buurt.
Ander aandachtspunt is het onderhoud van wegen en plantsoenen. Vorig jaar is de gemeente gestopt met de chemische bestrijding van het onkruid, waardoor er relatief veel onkruid te zien was in de openbare ruimte. Inmiddels heeft de gemeente een nieuwe manier van onkruidbestrijding.

Drechtstedenonderzoek
In het najaar van 2015 hebben ruim 5.200 inwoners in de Drechtsteden een landelijke vragenlijst over veiligheid in de buurt ingevuld. Het Onderzoekcentrum Drechtsteden heeft van de uitkomsten een overzicht voor Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht gemaakt, de Veiligheidsmonitor 2015.

Klik hier voor de veiligheidsmonitor.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.