Milou van Schijndel tweede op NK

23 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Milou van Schijndel tweede op NK

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Milou van Schijndel, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, heeft bij de in Dordrecht gehouden Nederlands kampioenschappen individueel toestelturnen in de toestelfinale brug beslag gelegd op het nationaal zilver.

De elfjarige Milou kwam tot deze knappe prestatie in de categorie Pupil-2-N3 van de 3 de divisie. Haar eindscore kwam uit op 13,500 punten. Op balk kwam Milou slechts 0,05 punten tekort voor een podiumplaats. Met 14,000 punten werd zij vierde.

Een vierde plaats was ook weggelegd voor Suzanne van Alebeek (pupil-2- N3 – brug) en Sabrina Weijer (3 de divisie – meerkamp).

De overige NK-finalisten Naomi van Vliet, Fay Bax, Anna Rosmulder en Anouk Tieman wisten ondanks een goed geturnd toernooi niet door te dringen tot het ereschavot.

In Dordrecht werd ook de halve finale van de 1 ste divisie jeugd geturnd. Hierbij had O & O twee ijzers in het vuur. Deandra de Camp wist zich met een gouden plak te plaatsen voor het NK. Daarbij lag zij ook beslag op de startbewijzen van de toestelfinales sprong, balk, brug en vloer. Caitlin van de Graaf plaatste zich niet voor meerkamp maar komt wel in actie bij de NK-balkfinale.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.