Twee kampioenen bij Albatros

23 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Twee kampioenen bij Albatros

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging Albatros kon afgelopen zaterdag twee nieuwe kampioenen huldigen, namelijk senioren 2 en A4. Ook stond één van de laatste competitiezaterdagen zoals gebruikelijk in het teken van afscheid en beslissingen.

Albatros A4, getraind door Mark en Nynke, had aan een gelijkspel tegen PKC genoeg voor de titel maar maakte het verschrikkelijk spannend. De bevrijdende 10-8 kwam op tijd en was het teken om de taart aan te snijden. Bloemen dus voor Anne, Demi, Fleur, Gitta, Iris, Kayra, Mischa, Monique en Rosalie en een extra bosje voor de meiden die na dit seizoen stoppen met korfballen.

Een grote prestatie is het kampioenschap van senioren 2 in de reserve 2 e klasse. Albatros startte mettwee verliespunten aan de competitie vanwege het in gebreke blijven bij arbitrale verplichtingen. Met slechts één nederlaag op zak werd in maart aan het vervolg van de competitie begonnen en bleek de concurrentie telkens punten te verspelen. Met nog twee wedstrijden te spelen was één punt in de uitwedstrijd bij Vitesse 3 voldoende voor de titel van de ploeg van de interim-coaches Alex, Eddo en Roeland.

Het veelvuldig opgekomen thuispubliek kreeg in Barendrecht een matige maar spannende wedstrijd voorgeschoteld, maar de 16-16 werd over de eindstreep getrokken en later uitbundig gevierd! Hulde aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes: spelers, coaches, trainers en supporters!

Een foutje in de strijd om de titel maakte B4 dat met 7-11 werd afgedroogd door Springfield B1. B4 moet de resterende twee lastige uitwedstrijden nu winnen om een feestje te mogen vieren.

De strijd tegen het Hoevense Springfield werd door overwinningen van C4 en D5 wel in het voordeel van Albatros beslist. C4 won met 5-3 en D5 met maar liefst 13-3.

Op kampioenskoers blijven midweek 2 dat afgelopen woensdag Sporting Delta met 20-10 terugwees en pupillenE1 dat na de 4-17 winst bij Kinderdijk opnieuw een titelstrijd met GKV gaat uitvechten. F3 klopte Vriendenschaar met 14-10 en houdt nog kans op het kampioenschap en datzelfde geldt voor F6 dat in een thriller ACKC F2 met 8-7 klopte.

Het hoogste aantal Albatrostreffers van deze zaterdag (17x) kwam op naam van E1, F1 (17-6 tegen Sporting Delta F1) , E5 (de eerste overwinning met 17-5 tegen Merwede E6) en senioren 4 dat KCR 4 met 17-10 klopte. Het 4 e nam in haar laatste thuiswedstrijd afscheid van Mirja Kok en Jarno Pons die, hopelijk voor even, stoppen met de korfbalsport.

Winst was er verder voor senioren 6 (6-13 bij Terda 1), A1 (13-15 bij Kinderdijk), E7 en F2. Gelijke spelen voor Albatros 1 dat kampioen Fiks in Oegstgeest op 15-15 hield en gezien het spelbeeld eigenlijk had moeten winnen. Senioren 8 speelde voor de derde keer op rij gelijk, een bijzondere kwaliteit.

Hoofdklasser D1 stelde de tweede plaats in de poule veilig dankzij een keurige 7-3 overwinning op KCC. Een snelle 4-0 voorsprong kon niet makkelijk meer uitgebouwd worden, maar de zege kwamniet in gevaar.

In de komende week zullen er veel doordeweekse wedstrijden gespeeld worden en zaterdag vallen er opnieuw beslissingen.

Bijlage: foto's kampioen senioren 2 en kampioen A4

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.