Gijs Franken Nederlands Kampioen in de Talentendivisie

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Gijs Franken Nederlands Kampioen in de Talentendivisie

ZWIJNDRECHT -  Gijs Franken, lid van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O & O, is in Vught Nederlands kampioen individueel toestelturnen geworden bij de instappers van de talentendivisie.

De tienjarige talentvolle Gijs vocht de strijd om de nationale titel uit met zijn concurrent Leon Atherton van GV. St Mauritius uit Volendam. Gijs wist vijf van de zes toestellen winnend af te sluiten.

Alleen op brug moest hij in Leon zijn meerdere erkennen. Met een totaalscore van 114,60 punten eiste hij uiteindelijk de nationale titel voor zich op.

Bij de benjamins van de talentendivisie wist Jaydon Paton eveneens door te dringen tot hetereschavot. Met 106,00 punten pakte hij het brons. Mitchel de Haas bond de NK-strijd aan bij de pupillen. Met 92,90 punten eindigde hij op de vijfde plaats.

In Vught vond in dit weekend ook de halve finale voor de eerste divisie, alsmede de laatste plaatsingswedstrijd voor de eredivisie plaats. In de eerste divisie voert bij de jeugd Dennis Swinkels de lijst aan. Met 69,10 punten veroverde hij het goud. Tot een gelijk resultaat kwam Dyon Purperhart bij de junioren-II. Hij kwam met 68,80 punten als eerste uit de strijd. Beiden verzekerden zich tevens van startbewijzen voor toestelfinales vloer, voltige, ringen, brug en rek. Bart de Ruiter plaatste zich met zijn zevende plaats eveneens voor het allround-finale van de senioren, alsmede voor de toestellen vloer, voltige, brug en rek. Erik Gàl completeerde het geheel met zijn toestelfinale op ringen.

De deelnemers van de eredivisie moesten ten tijde van drie plaatsingswedstrijden voldoen aan een minimale punteneis. Jeugd en junior 66,00 punten, de senioren 69,00 punten. Bij de jeugd voldeden aan deze eis Jordi Hagenaar, Bas Vuik, Jarien Fokkens en Martijn de Veer. Bij de junior-I zijn dat Wesley de Haas en Luuk Huernink, Bij de senioren Thijs Oosterling en Miesjel van Rooij. Op basis van hun Oranjestatus (waardoor zij automatisch zijn geplaatst) zullen aan het Nederlands kampioenschap allround deelnemen Alex Klinkenberg (junior-II) en Anthony van Assche, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Frank Rijken, Karl Kosztka (allen senior).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.