Korfballers sv Conventus vieren kampioenschap ondanks nipte nederlaag

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus vieren kampioenschap ondanks nipte nederlaag

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben zondag tijdens hun laatste wedstrijd van het seizoen het kampioenschap gevierd. Een week eerder werd het kampioenschap al veiliggesteld met een overwinning in Aurora. Voor eigen publiek hoopten de Zwijndrechtse spelers nog één keer te schitteren, maar kwamen ondanks een sterke inhaalrace toch één punt tekort.

Een week na het veiligstellen van het kampioenschap hoopte Conventus het seizoen voor eigen publiek af te sluiten met een overwinning. Het team trof echter met Crescendo geen eenvoudige tegenstander, maar de nummer vier in het kampioenschap.

Na het fluitsignaal begon Conventus niet sterk aan de wedstrijd: het leek er op alsof de spelers van coach Benno Snaphaan al een uur verder waren en al aan het kampioensfeest begonnen waren: het team begon niet scherp aan de wedstrijd en voor ze het wisten stond het team al op een 3 – 10 achterstand. Vanaf dit moment begon het team beter te draaien en slaagde er zelfs in om voor rust terug te komen tot 7 – 11.

Ondanks dat het team sterk terug was gekomen en er niets te winnen of verliezen viel, liet afscheidnemend coach Benno Snaphaan het team in de rust toch weten dat er echt beter als team samen moest worden gespeeld. Dit was precies wat het team in de tweede helft deed, met als gevolg dat de achterstand steeds verder kon worden gedicht. In de laatste tien minuten zou Conventus zelfs tot een 16 – 16 gelijke stand terugkomen, maar het nemen van een voorsprong bleek net een stap te ver te zijn. Crescendo bleef ook scoren, waardoor er op het moment van het eindsignaal een 18 – 19 nederlaag op het scorebord stond.

Ondanks de nederlaag ontstond er na het eindsignaal direct een groots kampioensfeest op Sportcomplex Develstein. Hier werd coach Benno Snaphaan, welke volgend seizoen bij Sc Twist een nieuw avontuur aangaat, bedankt voor de bewezen diensten en kon het volledige team worden gehuldigd, terwijl er volop kon worden nagepraat over een succesvol korfbalseizoen en de behaalde promotie naar de tweede klasse. Volgend seizoen zal de korfbalselectie van Conventus onder leiding staan van de nieuwe trainer/coach Cees Blok.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.