Teleurstelling en afscheid bij Albatros

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Teleurstelling en afscheid bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Over de kampioenswedstrijden tussen Albatros E1 en GKV/Enomics E1 kan dit seizoen bijna een boek geschreven worden. In oktober ging de titel najaarskampioen naar GKV maar in de zaal pakte Albatros in de beslissende wedstrijd het kampioenschap. Op zaterdag 28 mei had Albatros op sportcomplex Develstein aan één punt genoeg en moest GKV het rechtstreekse duel winnen om kampioen te worden. Opnieuw werd het een spannende strijd tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Albatros nam een kleine voorsprong die in het laatste kwart door GKV genivelleerd en omgebogen werd naar de uiteindelijke 9-10 winst. Teleurstelling bij de thuisploeg, maar gelukkig konden de spelertjes al snel weer lachen.

Ook F6 liet in de kampioensrace een steekje vallen door met 9-5 te verliezen bij GKV. Als de ploeg zaterdag wint kan het echter alsnog gedeeld kampioen worden. B4 blijft ook op koers dankzij de 3-13 winst op ELKV B2. Zaterdag valt de beslissing in het duel tussen Sporting Delta B4 en Albatros.

F3 hoorde na afloop van de met 14-23 gewonnen wedstrijd dat de concurrentie verloren had waardoor de Albatrosploeg al kampioen is. Het feestje wordt in een later stadium gevierd met bloemen en taart.

De afgelopen weken stonden in het teken van afscheid. De midwekers Annelies Lagarde, Bas van der Hoeven, Björn en Marlijn Roskott en Inge Wiesnekker werden bij hun laatste wedstrijd toegesproken door voorzitter Max van de Pol en ontvingen een bloemetje voor bewezen diensten. De meeste aandacht ging uit naar Annelies die er na 45 jaar competitiekorfbal definitief een punt achter zet. Zij speelde ruim 35 jaar in de senioren, bijna zonder onderbreking en nagenoeg blessurevrij.

Op zaterdag 28 mei waren er nog wat speelminuten in het vlaggenschip voor Leon Teunissen die vanwege een slopende blessure een punt achter zijn korfbal carrière zette. De selectie nam ook afscheid van Inge Scheurwater die de overstap naar Nieuwerkerk maakt.

Albatros 1, waar aanvoerder Rene Havelaar heeft aangegeven nog een jaar door te gaan, kon geen vuist maken tegen het tegen degradatie knokkende ONDO. Bij rust was het 11-11, maar na rust brak het gebrek aan scorend vermogen de thuisploeg op. Robin Verwoert haalde met 7 treffers als enige een ruime voldoende, maar de winst ging met 16-19 naar de ploeg uit ’s Gravenzande die zich hierdoor veilig speelde.

De kampioenen A1 en senioren 2 konden relaxt hun laatste wedstrijd afwerken. A1 had in Sterre van der Vliet en Sander de Snoo twee sterke invallers en won met 15-12 van KCC A2. Senioren 2 freewheelde met uitblinker Jasper den Toom naar een 26-18 winst op Vriendenschaar. Alle spelers kwamen tot scoren en deze ploeg werd met 247 treffers de meest scorende Albatrosploeg van deze competitie.

Bij de senioren was er ook winst voor S5, S7 en S8 en ook kampioen A4 bleef ongeslagen. B2 en C4 wonnen nipt bij Merwede B2 en Vriendenschaar C3 en ook E5, E6 en F2 wisten hun wedstrijd in winst om te zetten. B1, C1 en D1 speelden tegen de kampioen in hun poule en konden wel goed partij geven maar niet verrassen.

Dankzij het mooie weer was het zaterdagochtend een happening op het Albatrosveld waarbij de allerjongsten in de E- en F-teams dan een prominente plaats op het Albatrosveld krijgen.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.