Kunstproject Het Accoord voor War Child

30 mei 2016 door Hennie van der Zouw
Kunstproject Het Accoord voor War Child

ZWIJNDRECHT - Afgelopen weken hebben de kinderen van Kindcentrum Het Accoord gewerkt rondom het thema kunst; één van de speerpunten voor dit schooljaar van de projectgroep cultuur. Elke groep heeft geleerd over kunstenaars en de kinderen hebben zelf werken gemaakt in de stijl van één van die kunstenaars. Dit leverde een grote selectie kunstwerken op gemaakt door de kinderen.

Donderdagavond 26 mei opende Museum Het Accoord haar deuren voor ouders, kinderen en andere belangstellenden en konden de museumzalen bezocht worden. Zo konden ouders de nachtwacht bewonderen in ‘La salle des vingt et un artistes’ of schilderijen bij de kinderopvang in ‘De hippe kippe zaal’.

Er was zelfs een echte kunstveiling georganiseerd op het plein. Onder leiding van (veiling)meester Christian werden er diverse werken geveild voor het goede doel ‘War Child’. In totaal heeft deze actie 619,71 Euro opgeleverd. Een mooi bedrag.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.