Heerjansdam alsnog naar finale

01 juni 2016 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Dinsdagavond moest Heerjansdam (op de Molenwei) aantreden tegen Altena (2e wedstrijd in de 2e ronde van de n/c.) voor handhaving in de 1e klasse. De thuisclub stond voor een loodzware opgave om een 3-0 achterstand goed te maken. Het werd een waar spektakelstuk, waar het lange tijd leek dat de Dammers het niet zouden gaan redden. In de 85e minuut stond het nog maar 1-0. Tien minuten later stond er 4-0 op het scorebord en dus gaat Heerjansdam de finale spelen op neutraal terrein tegen de grote onbekende: GRC’14.

De gasten hadden al snel tegenslag, met het geblesseerd uitvallen van aanvoerder Remon Duijzer. Heerjansdam kreeg pas de eerste grote kans na twintig minuten spelen. Richard Clement stuurde Gert Jan Plaiziier weg, maar die schoot in goede positie naast het doel. Twee minuten later had Jelmer Nugteren wel succes. Op aangeven van Boy Stoops schoot de middenvelder de bal langs keeper Marrien v/d. Heuvel: 1-0.

Daarna zagen Stoops en Dennis Bergman (2) de doelman zijn team behoeden voor een grotere achterstand. Altena was aanvallend meestal dreigend en gevaarlijk via de lastige Richard de Laat. De spits zag net voor de rust een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Snel na de rust een grote tegenvaller voor Altena, want verdediger Niels van Maastrigt kreeg voor de tweede keer geel (dus rood)

Het sein voor Heerjansdam om de druk nog meer op te voeren en daardoor ook ruimte weggevend. Keeper Sander Schreuder moest de Laat van de gelijkmaker houden voordat Heerjansdam de score vergat op te voeren door Rob Plaizier, Mike Sloof en Gert Jan Plaizier. Voor het doek definitief viel voor Altena, redde Schreuder, na schoten van Menno Victoria en Julian Geelhoedt.

In de 85e minuut kopte Nugteren 2-0 binnen, vier minuten later schoot Bergman de 3-0 in, nadat Lars Brinkman goed de bal had verovert, die i.s.m. Bergman ook Rob Plaizier in stelling brachten om de 4-0 te maken.  Voor een opgetogen en gezellig druk sportpark de Molenwei.

Scheidsrechter v/d. Rest trok geel voor van der Linden, Susani (Heerjansdam) de Laat en van Maastrigt van Altena (2 keer, dus rood)

Scoreverloop: 1-0 (21) Nugteren, 2-0 (85) Nugteren, 3-0 (89) Bergman, 4-0 (94) Rob Plaizier.

Bron: VV Heerjansdam.